Zönge TV

Miután a kölesdi kábeltévé új tulajdonosa a Tarr Kft. lett, a Zönge TV üzemeltetését a Kölesdi Közéleti Egyesület vállalta, erről rendkívüli közgyűlésen született határozat. Megtörtént az Alapító okirat módosítása és az ORTT-nél a működés engedélyeztetése.

A tárgyi feltételek megoldására kamerát vásárolt az egyesület, mely árának nagy része a falu lakóinak és a Paksi Atomerőmű Zrt. adományából gyűlt össze. A szerkesztéshez a számítógép-konfigurációt az egyesület működési pályázat révén biztosította, az önkormányzat pedig évi 200 000 Ft-ot szavazott meg a mindenkori működéshez. Ez kizárólag dologi kiadásokra fordítható (CD, kazetta, ORTT-díj, stb.).

Az alakulásnál 16 embert szólítottunk meg. Végül a stáb 4 fővel indult: Baky László, Varga Anikó, Tavaszi Gabriella, Kalmárné Mészáros Mónika.
A stáb felállása időközben változott. Jelenleg Kocsis György és Kalmárné Mészáros Mónika alkotja a szerkesztőbizottságot. Időnként besegít Rácz Nikolett.

Évente átlag 80 film készül. Ezek nagy része a falut érintő kulturális eseményt mutatja be az érdeklődőknek, de aktuális hírekkel, riportokkal is jelentkezünk. Egy film forgatása 30 perctől 6-8 óra is lehet, ezután következik a szerkesztés, amely a felvételnél több időt vesz igénybe. Ehhez csatlakozik a hirdetések frissítése.

A csoport tagjainak társadalmi munkája (8 órás munkaidővel számolva) jóval meghaladja az egy havi munkaidőt. Szeretnénk a műsort bővíteni, de ehhez újabb aktivistákra lenne szükség, akik új ötleteket hoznának és valósítanának meg.

Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban