Kihívás napja


A Kihívás napja Kölesden! 2013. május 22-én 5. alkalommal nevezett be Kölesd hazánk legnépszerűbb sportrendezvényébe, ahol 5. helyezett lett.

Esemény időpontja: 2013.05.22
2013-05-22

2013. május 22-én 5. alkalommal nevezett be Kölesd hazánk legnépszerűbb sportrendezvényébe, ahol 5. helyezett lett.
A Kanadából induló mozgalomhoz hazánk 1991-ben csatlakozott és a hívó szóra, eddig 1591 magyar településen mozdultak meg az emberek.
A versenyben sportaktivitásnak számít minden olyan, legalább 15 percig tartó fizikai erőkifejtés, amiért a résztvevők nem kapnak fizetést, vagy más ellenszolgáltatást. Egy-egy személy több tevékenységgel is hozzájárulhat települése sikeréhez.
Kölesd 1529-es lakosságszámával a III. kategóriában (1500-2999 fős települések) 22 falu között az 5. helyen végzett.

1. Szank – 2526 fő (Bács-Kiskun megye)
2. Alsóőrs -1707 fő (Veszprém megye)
3. Bükkábrány – 1672 fő (Borsod-Abaúj-Zemplén megye)
4. Ónod – 2634 fő (Borsod-Abaúj-Zemplén megye)
5. Kölesd – 1529 fő (Tolna megye)

A szép eredményhez természetesen a változatos program is hozzájárult, amiben a csecsemőktől a nyugdíjas korosztályig mindenki találhatott magának aktív területet.
Éjfélkor Berényi István polgármester hivatalos megnyitója után fáklyás futás kezdődött , majd lányok táncoltak világító buzogánnyal a művelődési ház udvarán. Ez egy szép és új elem volt, melyet Tóth Klaudia tanított be a fellépőknek.
Ugyancsak új elem volt a jóga, amit Fazekas Anita vezetett. Ez annyira megtetszett a résztvevőknek, hogy szeretnének ez irányú tanfolyamot szervezni.
Délután megjelentek a szekszárdi biciklis klub tagjai és egy 15 körből álló versenyt rendeztek a Kossuth tér körforgalmában.

A nagyszabású reggeli tornát az eső sajnos elmosta, de az iskolában és az óvodában ez sem maradt el.

Az iskolások négy helyszínre kirándultak, az idősebbek ökomenikus istentiszteletre kocogtak, az óvodások „motorral” és biciklivel jutottak a játszótérre, volt kerékpártúra a Bartal szoborhoz, utca söprés, önkormányzati foci, nyugdíjas torna az Idősek Klubjában, baba-mama séta, gyalogtúra a pincesorra, kézilabda a sportcsarnokban, kötélhúzás, aerobic, faaprítás, néptánc, májusfa kitáncolás, élőláncban fahordás, este záró tánc a tábortűz körül, és közben ki-ki csemegézhetett Horváth János egészséges táplálkozás bemutatóján a falatkákból, salátákból és vegyes gyümölcs turmixból.

A rendezvényt a világító buzogányok zárták.



Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban