Bodorkós András kiállítása Kölesden


2013. augustus 20-án, Szent István-napi rendezvény keretében vehettünk részt Bodorkós István festő- és grafikusművész kiállításának megnyitóján.

Esemény időpontja: 2013.08.20
2013-08-20

Bodorkós András festő- és grafikusművész "1979: szombathelyi Tanárképző Főiskola; 1985: rajztanári diplomát szerzett a Janus Pannonius Tudományegyetemen. 1992: Vasvár város különdíja. A Vasi Műhelynek - megszűnéséig - tagja és kiállító művésze volt. Újságírással, lapszerkesztéssel is foglalkozik. Művészetére meghatározóan hatottak Ják környékén eltöltött gyermekkorának élményei, valamint Dóczy László festészete. Festményeinek visszatérő motívumai a hegyháti és egervölgyi táj motívumai. Művészi eszköztára a látvány valósághű visszatükrözésétől, a szürrealizmuson, és a szimbolizmuson át az idegen tárgyak képbe építéséig terjed. Olajfestményeit élénk színvilág jellemzi."
(Artportál)

A kölesdi közönség először 2011. augusztus 20-án a "Kölesd Képekben" című kiállításon találkozott Bodorkós Andrással. Akkor mint fotóművész mutatkozott be, és mukái által rácsodálkozhattunk falunk értékeire, szépségeire.

Varga Sándor megnyitó beszédében most a festő- és grafikusművészt mutatta be, közreműködött Czeller Viktória.




Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban