Közmeghallgatás Kölesden


2013. november 25-én a Kölesd Községi Önkormányzat közmeghallgatásra híva Kölesd lakosságát.

Esemény időpontja: 2013.11.25
2013-11-25

2013. november 25-én a Kölesd Községi Önkormányzat közmeghallgatásra híva Kölesd lakosságát.
Az eseményen Berényi István polgármester elmondta, hogy nem egyszerű évnek értünk a végére, hiszen a hivatalok átszervezésével és az iskola átadásával sok minden változott a falu életében.

Hallottunk a közös hivatalok felállásáról, a járási kormányablakok létrehozásáról, a hivatal nyugdíjba vonult kollégáinak hiányáról, a települések társulásáról, melynek kapcsán sikerült a Szekszárdi járáshoz kerülni (a tervezett Tolnai járás helyett).
Így most Medina-Harc-Sióagárd-Kistormás-Kölesd alkot egy társulást, mely társulásban minden település megtarthatta hivatalát.

Hallottunk a német struktúráról, ahol 4-5 településnek van egy közös hivatala, arról, hogy a következő választáson 5 évre szól a polgármester kinevezése, a hivatal munkájának gondjairól, hibáiról.

Elmondta, hogyan oldotta meg a falu a közvilágítás karbantartását, hallottunk az út és járdaépítési pályázatok megszünéséről, az adóbevételek alakulásáról, új adófizető cégek beszervezéséről.

Pénzhiány miatt kevés beruházás történt, de a járda, lépcsőjavítások mellett napelem került az iskola, óvoda, orvosi rendelő és önkormányzat épületeire.
Hallottunk az Önkormányzat és Közéleti Egyesület együttműködéséről, amely a falu fejlődése érdekében jó hatásfokkal működik.

A jövő évben a Művelődési Ház felújítása kezdődik (tetőszerkezet, csatorna, falak víztelenítése).

Szóba került a beköltöző családok problémája, a rendőri járőrszolgálat, a közmunkások foglalkoztatása, munkája, az önkormányzati földek megmunkálása, a géppark bővítésének terve, a segélyosztás menete is.

A hozzászólás lehetőségével élt Benke János, Gárdi Csaba, Éberling Gyula, Kocsis György, Varga András, Csendes Sándorné, Kimiti Józsefné és Szabó Kálmánné.


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban