Honismereti szakkör az Öltözékünk üzenete rendezvényen


2014. augusztus 29-én a kölesdi Felnőtt Honismereti Szakkör a Tolna Megyei Népművészeti Egyesület „ÖLTÖZÉKÜNK ÜZENETE” című rendezvényére utazott a Babits Mihály Kulturális központba.

Esemény időpontja: 2014.08.29
2014-08-29

2014. augusztus 29-én a Kölesdi Felnőtt Honismereti Szakkör a Tolna Megyei Népművészeti Egyesület „ÖLTÖZÉKÜNK ÜZENETE” című rendezvényére utazott a Babits Mihály Kulturális központba.

Délelőtt Dr. Nagy Janka Teodóra etnográfus főiskolai tanár A „lélekből fakadt” sárközi viselet üzenete, majd Stumpf Imre viseletkészítő Egyéni látásmód megjelenítése a viseletben, végül Molnár-Madarász Melinda Meyke divattervező Hagyományőrzés a divatban című előadásait hallgatták.

A délután folyamán a „Bereki Éva” Országos Népi Ékszer és „Öltözékünk üzenete” pályázat eredményhirdetésén és kiállítás megnyitóján vettek részt.
Itt a gyöngyékszereken kívül a népművészet elemeit felhasználó ruhadarabok is szerepeltek.
A díjazottak között üdvözölhettük Pálné Osváth Éva gyöngyfűző népi iparművészt is, aki a kölesdi alkotótábor gyöngyfűző csoportjának szakmai vezetője volt.

Az ezt követő „Öltözékünk üzenete” viselet és divatbemutató, a Sárközi falvak, Báta, Alsónyék, Sárpilis, Decs és Őcsény népi viseletei, majd ruhatervezők modern ruháinak felvonulása méltó befejezése volt a rendezvénynek.