Greifnstein Józsefné gobelin kiállításának megnyitója


2014. szeptember 12-én Greifenstein Józsefné, gobelin munkáinak kiállításának megnyitóján a Zönge Népdalkör kölesdi dalokkal köszöntötte Muci nénit és a megjelenteket, majd a Kölesdi Felnőtt Honismereti Szakkör vezetőjétől, Dr. Kiszler Gyulánétól Muci néni életútjáról, munkásságáról hallottunk érdekes szösszeneteket.

Esemény időpontja: 2014.09.12
2014-09-12

2014. szeptember 12-én Greifenstein Józsefné, gobelin munkáinak kiállításának megnyitóján a Zönge Népdalkör kölesdi dalokkal köszöntötte Muci nénit és a megjelenteket, majd a Kölesdi Felnőtt Honismereti Szakkör vezetőjétől,
Dr. Kiszler Gyulánétól Muci néni életútjáról, munkásságáról hallottunk érdekes szösszeneteket.

A gobelin kép varrásával már gyermekkorában megismerkedett, azóta 60 darab nagy és 30 darab kisebb alkotás került ki keze alól.
Egy-két kép kivételével valamennyi a család tagjainak tulajdonában van.
A munkák kifogástalan technikai tudásról beszélnek, amivel utol lehet érni a szépséget.

A falon is látható első gobelin képe az 1960-as években készült, a többi 32 pedig az évek hosszú során.

A gobelin varráson kívül köt, horgol, kézimunkázik, tagja a honismereti és díszítőművész szakköröknek, az Őszi Fény nyugdíjas klubnak, de a Közéleti Egyesület munkáját is aktívan segíti.

12 évesen kezdett dolgozni.
1950-ben került a Fajtakísérleti Gazdaságba, ahol több szakmai iskolát végzett, majd a kölesdi óvodába lett dadus néni, ahol nyugdíjazásáig dolgozott.

A Zönge Népdalkör újabb csokra után Csikné Bányai Mária köszönte meg, hogy a kiállítás létrejöhetett, majd a kiállított munkák nézegetése közben vidám beszélgetés kezdődött.