Egészséghét az iskolában


2014. október második hetében a Béri Balogh Ádám Általános Iskolában egészséghetet tartottak. A rendezvény szervezője Varga Jánosné volt, a változatos programban az iskola minden tanulója és nevelője tevékenyen vett részt.

Esemény időpontja: 2014.10.17
2014-10-17

2014. október második hetében a Béri Balogh Ádám Általános Iskolában egészséghetet tartottak.
A rendezvény szervezője Varga Jánosné volt, a változatos programban az iskola minden tanulója és nevelője tevékenyen vett részt.

A napok reggeli tornával kezdődtek az iskola sportpályáján, de a hatodik nap a „lusták reggeli tornája” a sportcsarnokban volt, ahol csupa fekvő gyakorlatot végeztek a résztvevők.

Minden osztály eljutott a könyvtárba, ahol az egészséges életmóddal, táplálkozással kapcsolatos könyvek között búvárkodtak, Dr. Szoboszlai Ildikó gyermekorvos előadást tartott alsósoknak és felsősöknek a mozgás, táplálkozás rejtelmeiről, és a betegségek megelőzésének lehetőségeiről. Diófásiné Kajdi Valéria védőnő a táplálkozásról beszélt.

A gyümölcssaláta készítéséhez az osztályok hozták az alapanyagot, a „készterméket” közösen fogyasztották el.

A sportjátékok során az alsós tanulóknak labdajátékot szerveztek, a métajáték az udvaron folyt, ahol a fehér-, fekete-, fehér- és zöld csapatok versengtek egymással. A tizenkét fős vegyes csapatok labdajátékát János Zoltán igazgató és Gyenesné Maráczi Henrietta testnevelő tanár irányította.

A vállalkozó kedvű felsősök almás-fahéjas palacsintáját minden iskolás megkóstolhatta.

Gyümölcsdélután nevet kapott az a program, melynek során gyümölcsöket rajzoltak, festettek a tanulók, de volt játszóház, szó esett a hit és lelki egészségről Szabó Pál és Bazsik Ferenc Sándorné jóvoltából, a bőrápolásról Greifensteinné Zsebe Anita tartott kozmetikai előadást.

Dr. Budai Bernadett drog prevenciós előadását a szülők és a 7-8. osztályos tanulók hallgatták.

A hatnapos program a TÁMOP pályázat része volt.