A népfőiskola hatodik foglalkozása


Molnár András nagymányoki természetgyógyász, 2002 óta vizsgázott bioenergetikus tartott előadást a népfőiskolán Meggyógyulhatsz címmel. A természetgyógyászat a teljes embert vizsgálja, ahol a test-lélek-szellem egysége a fontos. A közönség megerősítést kapott abban, amit gyakran hallani: a modern kor iszonyata az egyoldalú táplálkozás. Genetikailag ugyanis nagyon jó esélyeink vannak.

Esemény időpontja: 2007.02.12
2007-02-12

Molnár András nagymányoki természetgyógyász, 2002 óta vizsgázott bioenergetikus tartott előadást a népfőiskolán Meggyógyulhatsz címmel.

A természetgyógyászat a teljes embert vizsgálja, ahol a test-lélek-szellem egysége a fontos. A közönség megerősítést kapott abban, amit gyakran hallani: a modern kor iszonyata az egyoldalú táplálkozás. Genetikailag ugyanis nagyon jó esélyeink vannak.

Az emberi élet szakaszai:

születéstől 25 évigfiatal, szorgalmas, okos, illemtudó
25-35 évesigszép és intelligens
35-100 évigerős és okos
100-125 évigöreg
125 fölötthalál

Nos, ehhez viszonyítva ki-ki eldöntheti, az örökletes esélyekhez viszonyítva hol áll a valóság.

Szervezetünk savbázis-szintjének alakulása sok mindent meghatároz. Ha PH-értékünk a savas irányba indul, annak a következménye betegeskedés. Tápányagokkal visszafordítható a savasodás folyamata, ami által elmúlik a betegség.

Ásványianyag-raktáraink a haj, fejbőr, köröm, bőr, csontok, erek, porcok, ízületi tok, vér. Ha ezeken a szerveinken elváltozásokat észlelünk, az már komoly figyelmeztetés.

Savasító tényezők: kávé, üdítő, dohányzás, édesség, stressz.

Lúgosító tényezők: pihenés, séta, gyógytea, alvás, mozgás, friss levegő, fény, ásványi anyagok.

Közömbösítésre képes anyagok: cékla, savanyított káposzta, vöröshagyma, fehérretek, spárga, füge.

Figyeljünk a vízre, amit iszunk! A friss forrásvíz rengeteg energiát hordoz, becsüljük meg! Ha ásványvizet fogyasztunk, ügyeljünk rá, hogy minél kevesebb legyen benne az alkotóelem, és ne mindig ugyanolyat fogyasszunk, hanem váltogassuk!

Reméljük, a hasznos tanácsokat egészségünk javára tudjuk fordítani.