Baranyai László Emléknap


"Ne emlegessetek, a tettekben kövessetek!" - üzeni a Művelődési Házban látható emléktábláról Baranyai László, aki a falu kulturális életének irányítója volt. Lámpásnak tartotta magát, tette a dolgát, de hiánya egyre inkább érezhető.

Esemény időpontja: 2007.02.22
2007-02-22

"Ne emlegessetek, a tettekben kövessetek!" - üzeni a Művelődési Házban látható emléktábláról Baranyai László, aki a falu kulturális életének irányítója volt.

Az emléknapot Varga András nyitotta megA 8. Baranyai László Emléknapot Varga András ügyvezető nyitotta meg, személyes élményeiről, emlékeiről beszélt, és arra kérte a megjelenteket, hogy mindenki idézze fel önmagában, milyennek látja 18 év távlatából Baranyai Lászlót. Sokan törölgették a szemüket, pedig a felidézett emlékek biztosan vidámak voltak, hiszen Baranyai László körül a szomorúság nem szokott megtelepedni.

A méltó megemlékezést segítette a gyönki Tolnai Lajos Gimnázium színjátszó köre. Műsoruk kissé módosult a tervekhez viszonyítva, mert két főszereplő megbetegedett, de így is kedves, szép, vidám előadást láttunk, amit utólag is köszönünk a 12 diáknak és tanáruknak, Veszprémi Andrásnak.

Visszatekinteni gyűltünk össze, és bízunk abban, hogy egyre többen szeretnénk tettekben követőkké válni.