Karácsonyi rendezvények az óvodában


A kölesdi óvodában december 15-kén karácsonyi ünnepség, 19-kén karácsonyi klubdélután volt, 20-kán pedig műsoros köszöntőt adtak az Idősek Otthona lakóinak.


Esemény időpontja: 2017.12.20
2017-12-18

A kölesdi óvodában az adventi várakozás idején sokféle tevékenységgel, barkácsolással, énekléssel, verseléssel, mesékkel segítették a gyerekek érzelmi ráhangolódását a karácsonyra, átérezve a várakozás örömét.

A karácsonyi ünnepre december 15-kén került sor, amikor az egész óvoda a nagy-középsősök termében gyülekezett, ahol feldíszített csoportszoba és fenyőfa várta a gyerekeket az együtt ünneplésre.

Kovács Béláné óvónő köszöntője után a „Csendes éj” hallgatása mellett kigyulladtak a gyertyák és csillagszórók, majd a nagycsoportosok verseivel színesedett az ünnep.

Már hagyomány a kölesdi óvodában, hogy az óvónők bábjátékkal kedveskednek az apró nézőknek.

Az idei évben a „Jön a Mikulás” című mesét játszották el, majd a szülők által készített mézeskaláccsal kínálták a gyerekeket, és kis ajándékként mindenki egy egy hűtő mágnest kapott.

A közös ünnep közös énekkel zárult, majd mindenki a saját csoportjába ment, és ott játszottak a karácsonyra kapott csoportjátékokkal.

19-kén a Művelődési Ház nagytermében karácsonyi klubdélután volt, ahol a családok a gyerekekkel együtt érkeztek a feldíszített nagyterembe.

Az óvónők ismét bemutatták a mesejátékot, a karácsonyfát közösen díszítették, aztán azt körbeállva énekeltek, verset mondtak.

Ez után következett a kötetlen beszélgetés a sütemények és üdítőitalok fogyasztása közben.

És mivel ajándékot nemcsak kapni, hanem adni is jó, 20-án a nagycsoportosok a Idősek napközijében karácsonyi műsorral kedveskedtek az otthon lakóinak.


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban