Kölesdi kerékpáros siker


Május 30 -án Kölesd kitörölhetetlenül beírta magát a kerékpározás történelmébe. Történt mindez a 41. nemzetközi Gemenci Nagydíj, Fikesz-Plusz Kft. Gemenc kupa és Fikesz-Plusz Kft. Gemenc kupa kritérium versenyein.

Esemény időpontja: 2015.05.29
2015-05-30

Május 30 -án Kölesd kitörölhetetlenül beírta magát a kerékpározás történelmébe.
Történt mindez a 41. nemzetközi Gemenci Nagydíj, Fikesz-Plusz Kft. Gemenc kupa és Fikesz-Plusz Kft. Gemenc kupa kritérium versenyein.

A délelőtti szakaszon profi csapatokat megszégyenítő taktikai érzékkel kialakított szökésből sikerült megszerezni a győzelmet.
Szegedi Laci és Szentgyörgyi Géza más csapatok versenyzőivel együtt meglógott a mezőnytől, míg Bischof Bálint és Paksi Dávid az SZSZKE rutinos versenyzőjének, Balázs Tibinek segítségével a főmezőnyben vigyázott a csapattársak előnyére.
Szekszárdra visszaérkezve már biztos volt, hogy a szökevények harcolhatnak a győzelemért.
A befutó a Béla tér meredek macskaköves utcáján került kijelölésre, ide érve Laci és Géza nyers ereje dominált, megszerezve csapatunknak a győzelmet. Nem csak a győzelmet szereztük meg, de az első tízbe befért mind a négy kölesdi versenyző.
Laci 1., Géza 4., Bálint 5., Dávid 8.

Az esti kritérium versenyen a srácok végig az élen helyezkedtek, Bálint hihetetlen rutinjának és legendás fáradhatatlanságának köszönhetően megszerezte a győzelemhez szükséges pontokat.

Deák Laci a többségében profi külföldi csapatokból álló nemzetközi Sygnus Kft. kupán vett részt, ahol szenzációs teljesítménnyel a középmezőnyben végzett.

Este, a villanyfényes Alisca-Bau kritérium, Pálinkás Csaba emlékverseny következett, mely döntött arról, hogy Laci részt vehet-e a következő napi szakaszon.
Sajnos súlyos technikai hibától hátráltatva egy kör híján nem szerezte meg a továbbjutást. Teljesítménye ennek ellenére egy ilyen kvalitású mezőnyben több mint emberfeletti.

Mindezeket összegezve a nap végére sokkal többet kaptunk mint amire bárki is számított volna.
Nemhogy meglett csapatunk első győzelme egy ilyen rangos viadalon, de rögtön dupla dobogó legfelső foka!

Gratulálunk a srácoknak a győzelmekhez és a szép eredményekhez!
Teljesítményükkel egy új erő formálódik a régióban, ez pedig a KÖLESD!!!

Diófási Donát csoportvezető
Kölesdi Közéleti Egyesület Kerékpáros- és Futó Klub