Gasztrofesztivál Zombán
Esemény időpontja: 2015.11.13
2015-11-14
A rendezvényt Szűcs Sándor polgármester nyitotta meg 18 órakor.
Köszöntötte a megjelenteket, felsorolta azokat a résztvevőket, akik hozzájárultak az est sikeres lebonyolításához.
Az ételeket kínálták:
Hőgyészi Cuki – Söröző
Diófa Csárda
Felsőnánai Baráti Kör
Orosházi Gyermekélelmezés
Kölesdi Közéleti Egyesület
Német Nemzetiségi Önkormányzat
Orosházi Kolbászklub
Paradicsomi Gyermekekért Alapítvány
Roma Nemzetiségi Önkormányzat
Alszószeli Zele Törzs (Felvidék)
Zombai Hagyományőrző Egyesület
Zombai Székelyek Egyesület
A pincészetek borokat kínáltak az este folyamán:
Debreczeni Pincészet
Misóczki Pince
Szűcs Pince
A Kölesdi Közéleti Egyesület évről-évre visszatérően mutatkozik be a rendezvényen.
2015-ben a kölesdi ételek készítésének koordinátora Horváth János oktató, segítői Daróczi Bence és Herczig Máté, a Szekszárdi Szakképzési Centrum Vendéglátó Szakképző Iskolájának tanulói voltak.
A kínált étel Burgundi dám ragu – újragondolva, melyet a barnamártás és konyak tett érdekessé, a gyümölcsös ízhatást pedig a citrusfélék és az áfonya adták.
Köretként erdei gombás puliszkát tálaltak vargányával és rókagombával, kakukkfűvel ízesítve.
Ez a csapat az idei Siófoki Országos Krúdy Gyula gasztronómiai versenyen szakács kategóriában II. helyezést ért el, de itt Zombán is nagy sikert arattak, amit a dicsérő szavakból is lemérhettek.
Az ételek elfogyasztása után, a borok kóstolása mellett megkezdődött a bál, a hajnalig tartó mulatozásról a Sanzon Zenekar gondoskodott.
Eseménynaptár
eseménynaptár nagybanLegfrissebb híreink
- 2024-11-23Kölesdi Advent
- 2024-11-08Meghívó Márton napi lámpás felvonulásra
- 2024-10-24A Népfőiskola 26. évfolyam első félévének tematikája
- 2024-09-18Meghívó a Magaságyás, komposztálás kertészkedés című előadásra
- 2024-09-03Meghívó a Díszítőművész szakkör szigetvári kiállításának megnyitójára
- 2024-08-31Meghívó Mészárosné Antoni Melinda kiállítására
- 2024-08-08Meghívó a kölesdi Szent István napi ünnepségre