Steinbach Zsolt könyvbemutatója


Steinbach Zsolt újságíró , az Ötven, ami száz ISTEN , HAZA, CSALÁD ÉS A NŐK című munkájának könyvbemutatójára 2016. május 2-án került sor a kölesdi IKSzT galériás termében.

Esemény időpontja: 2016.05.01
2016-05-02

Steinbach Zsolt újságíró , az Ötven, ami száz ISTEN , HAZA, CSALÁD ÉS A NŐK című munkájának könyvbemutatója 2016. május 2-án az IKSzT galériás termében Varga András felvezetésével kezdődött, majd Csikné Bányai Mária és Vajda Gárdi Virág esszé bemutatója alapján betekintettünk a könyv írásaiba.

Elsőként Falkai Gyuláné furulyásai köszöntöttek, majd a felolvasott néhány esszé között elsőként „Még csak fiatalabb sem szeretnék lenni” Göncz Árpáddal 2001-ben készült riport hangzott el több „Göncz Árpádi bölcselettel”.

Ezek után hallgattuk „Máté evangéliumát”, benne a születés csodájával.

A furulya szakkörösök dalai után a ma élő melldöngető, magukat felsőbbrendűnek gondoló, erkölcsről és szeretetről papoló és másként élő modernkori farizeusokról szólt a „Döng a mell, száll a por”című írás.

Hallottuk még a „Valami van a levegőben”, a „Boszorkányos hétvége” a „Már nem jönnek csodák”, „Az út vége, Erdély” című cikkeket is.

A keresztmetszetből kitűnik, hogy ami a miénk az után is vágyakozni kell, volt Varga András végszava.

Steinbach Zsolt köszönetét fejezte ki a megjelenteknek, majd az életszagú írások után a könyv születéséről beszélt, melynek során az ötvenéves szerző 100 munkáját válogatta össze.

A tárcák, jegyzetek, újságcikkek, interjúk, riportok kapcsán ironikus, ön ironikus írót ismerünk meg, aki az olvasót magával ragadva varázsolja el.

Ez a könyv egy szöveggyűjtemény az élet igazságairól, igazságtalanságairól, szépségeiről, az élet átélt pillanatairól, házasságról, a családról, szerelemről és hűségről.