Lakossági információs fórum a helyi közösségfejlesztéshez


A helyi közösségi igényeket feltáró fórumra a szervezők 2018. március 7-én hívták Kölesd intézményeinek vezetőit, szakembereket, civil szervezetek képviselőit és a település lakosságát.


Esemény időpontja: 2018.03.07
2018-03-08

„A helyi identitás és kohézió erősítése Tolna megye 8 településének irodalmi, képzőművészeti és zenei hagyományainak visszatanításával” című pályázattal a Tolna Megyei Önkormányzat 60 millió forint támogatást nyert TOP forrásból a helyi identitás és kohézió erősítésének megvalósítására.

Együttműködő települések Harc, Kölesd, Pálfa, Sárszentlőrinc, Sióagárd, Szedres és Tengelic.

A pályázat keretében az érintett települések közösségi életének feltárásán túl a megye értékeit bemutató és népszerűsítő kulturális programok sora valósul meg 2018-2020-ban.

Így például lesznek képzőművészeti és irodalmi programok, valamint külön hangsúlyt kapnak a zenei ismeretek, saját népzenei hagyományunk megismerése, visszatanulása, továbbadása.

A projekt további célja olyan átfogó, ismeretek továbbadására alkalmas eszközök fejlesztése, melyek a mai kor kihívásai szerint is befogadhatóan és élményszerűen nyújtanak információkat: interaktív virtuális túraútvonal, mobil applikáció és térségi oktatófilm is készül majd.

A rendezvényekbe minden generációt szívesen látnak, és ennek megfelelően állítják össze a szervezők a programokat.

A munka már elkezdődött, a Cselekvő Közösségek program mentorai lakossági fórumokon tájékoztatták a lakosságot járják a településeket és felkeresik a helyi közösségeket, lakókat, hogy véleményükkel segítsék a helyi igények, szükségletek felszínre kerülését.

A helyi közösségi igényeket feltáró fórumra a szervezők 2018. március 7-én hívták Kölesd intézményeinek vezetőit, szakembereket, civil szervezetek képviselőit és a település lakosságát.

A fórumon bemutatkoztak a „Cselekvő Közösségek” program mentorai, Eredics Júlia a Cselekvő közösségek programjának, Révai Lilla a TOP pályázat program, Komjáthy Tamásné a közösségfejlesztés folyamata program, Kedves Tímea pedig a Közösségek hetének felelőse.

A program keretében a nyolc település mindegyike külön programon dolgozik, és vállalják, hogy egymás rendezvényein aktívan részt vesznek.

A fórum közben a jelenlevők közül többen elmondták, hogy miért szeretnek Kölesden élni.




Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban