Horváth Lászlóné könyvbemutatója
Esemény időpontja: 2018.04.19
2018-04-20
Először a „Vegyszer nélküli konyhakert” került terítékre, melynek során megtudtuk, hogy a növények megvédik egymást, mint például a paradicsomot a vöröshagyma, de a zöldségfélék egészségre gyakorolt hatását is megismerhettük.
Szó esett a petrezselyemről és zöldjéről, a zellerről, saláta és káposztafélékről, cékláról, babfélékről, brokkoliról, karfiolról, paprikafélékről, csemegekukoricáról, és a burgonya vegyszermentes, fahamuval történő védelméről, az orbáncfű és csalán permet készítéséről is.
„A tartósítószer nélküli befőzés” is lehetséges, itt a csírátlanítás a lényeg. Az üveget és a tetőt is ki kell főzni.
Előadónk elmondta, hogy ő 37 féle lekvárt tesz el, ezek között van a cékla, gyöngyhagyma, lilahagyma, vöröskáposzta lekvár is.
Hallottunk a hideglekvár, a befőttek, a savanyúság készítéséről, az aszalásról, a krumpli tárolásáról.
A „Szokásainkról, ételeinkről” című könyv első része helytörténeti jellegű, ahol a lakodalmi ételekről, szokásokról olvashatunk.
Hasznos információkkal gazdagodva köszöntük meg az előadást, a rendezvényt Csikné Bányai Mária szervezte
Eseménynaptár
eseménynaptár nagybanLegfrissebb híreink
- 2024-04-11Színházi meghívó (Nemzeti Lovas Színház - Rómeó és Júlia)
- 2024-03-04Meghívó a március 15-kei megemlékezésre
- 2024-03-01Változás a Népfőiskola programjában
- 2024-02-20Meghívó Baranyai László Emléknapra
- 2024-02-14Baba-Mama farsang Kölesden - meghívó
- 2024-01-28Szenior örömtánc Kölesden a spotcsarnokban
- 2024-01-25A Népfőiskola 25. évfolyamának 2. félévi tematikája