X. Kölesdi Falunap


A X. Kölesdi Falunapot a Kölesdi Községi Önkormányzat 2018. június 8-9-ére hirdette. A rendezvény a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány támogatásával valósult meg.


Esemény időpontja: 2018.06.09
2018-06-21

A X. Kölesdi Falunapot a Kölesdi Községi Önkormányzat 2018. június 8-9-ére hirdette.

Az esemény június 8-án 21 órakor kezdődött a Sportcsarnokban rendezett bállal, ahol a zenét a Tibsa Band zenekar szolgáltatta.

Június 9-én délelőtt Berényi István polgármester köszöntője után a Zönge Népdalkör lépett fel, majd Dohóczki János kovácsmester kapott kitüntető címet.

Mindez az eső miatt a Művelődési Ház nagytermében történt.
A Kölesdi Mesevár Óvoda Zenés műsorát követte a „Kölesdi tájképek” rajzpályázat
kiállításának megnyitója és értékelése a Galériában, Dr. Kiszler Gyuláné közreműködésével.

Az ebédre főzött babgulyás a nap folyamán szereplőknek és a rendezvényt segítőknek készült, de a vendégek is vásárolhattak belőle.

A délutáni kulturális műsorban a Bosznia-Hercegovinából érkező Hagyományőrző Együttes, a paksi Pódium Színpad, a Kölesdi Zönge Népdalkör, a Kölesdi Néptánccsoport, a Boros Gazdák műsorát és Kovács Fanni indiai táncát láthatta a közönség.

17 órakor a „Zenés Tér” –ben a Csurgó Zenekar élő koncertjét hallgattuk, este tíz órakor pedig a Tűzzsonglőr Társulat bemutatóját a tűzijáték zárta.

A Kismegyeházi főzőverseny eredményhirdetése az előadások megkezdése előtt volt. Az öt résztvevő közül a versenyt Gyén András nyerte.

A felnőtteket 12 órától a Borkút borkóstolásra, a gyerekeket ingyenes ugráló vár és csúszda, kézműves sátor, figurás és láncos körhinta várta.

A nap folyamán megtekinthető volt a Padlásmúzeum, a Honismereti szoba, a Folyosó Galéria és Szijjártó István hagyatéka.

A múzeumi részeken az Őszi Fény Nyugdíjas Klub 11 tagja vállalta az idegenvezető szerepét.

A rendezvény a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány támogatásával valósult meg.


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban