Hargita és Tolna megyék közötti testvérkapcsolat ünnepélyes megkötése


Kölesden kötötte meg testvérmegyei szerződését Tolna és Hargita megye.


Esemény időpontja: 2018.09.01
2018-09-07

Kölesden kötötte meg testvérmegyei szerződését Tolna és Hargita megye.

Erdélyi vendégek, Tolna megyei vezetők és kölesdiek töltötték meg a Kismegyeháza udvarát a szeptember 2-i vasárnapon.

A közös ünneplés két okból is indokolt volt: Kölesd 27 éves múltjára tekintett vissza Siménfalvi testvértelepülésével, Tolna megye pedig a jövőre vonatkozó együttműködési megállapodást érvényesítette Hargitával.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke küldöttséggel érkezett a megyébe, amelynek kísérő követei - a kultúra terén - a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes táncosai voltak.
Az elnök Tolna megyei kollégájával, Fehérvári Tamással egyetemben szólalt fel, mielőtt a testvérmegyei szerződést aláírták. Mindketten személyes hangvételű beszéddel fejezték ki bizakodásukat, örömöket és elkötelezettségüket egyaránt.

Az ünnepség résztvevőit Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár, a község országgyűlési képviselője is köszöntötte.

Berényi István polgármester Péter Zoltánnal, Siménfalva első emberével mondott pohárköszöntőt a borkútnál, mind az erdélyiek, mind az anyaországban élők egészségére.

Falkainé Jakab Éva népdalénekes és Orbán György előadóművész szintén hozzájárultak az ünnepség emelkedettségéhez.

Az idei évtől kezdve mi, Tolna megyeiek, az ősz első napjain kétszer ünnepelünk: a szeptember 1-jei megyenap után, 2018-tól kezdve szeptember 2-a a megyéink, és szövetségünk napja.

Büszkék vagyunk rá, hogy megyénk és Hargita kapcsolatának hivatalos megkötésére Kölesden került sor.
--
dr. Baranyai Eszter
megyei aljegyző


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban