Esztergom-Visegrád


Május 22-én buszos kirándulás keretében 43 felső tagozatos kölesdi iskolás tanulmányi kiránduláson ismerkedett hazánkkal, annak történelmével és emlékeivel. Megtekintették az esztergomi bazilikát, a várat, majd Visegrádon a fellegvárat és a királyi palotát.

Esemény időpontja: 2007.05.22
2007-05-22

Május 22-én buszos kirándulás keretében 43 felső tagozatos kölesdi iskolás tanulmányi kiránduláson ismerkedett hazánkkal, annak történelmével és emlékeivel.

Esztergomba érve a Várhegyen a bazilika óriási méretű, méltóságteljes épülete magasodott előttük. Az idegenvezető kalauzolásával csodálták meg a legnagyobb hazai szakrális épületet és a kincstár gazdagságát.

Ágyú a VármúzeumbanA Vármúzeumban „lábuk alatt hevert” több értékes lelet, a magyar történelem több mint ezer éves műemléke. Egy fárasztó lépcsőtúra után a kupola tövéből tárult eléjük a város, a hegyek, a Duna és a túlpart.

Ezek után Visegrádra utazva, bevették a fellegvárat is. A kiállításokat megtekintve, a sok-sok lépcső megmászása garantálta a másnapi izomlázat, de a látottak kárpótolták őket mindenért. Esőben utaztak a királyi palotához, ahol a magyarországi reneszánsz építészet és művészet emlékeit látták.

Búcsút intve Mátyás városának a fővároson keresztül utaztak haza.


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban