Tanév végi események az iskolában


Az év vége mindig bővelkedik eseményekben, így volt ez az idei tanépv végén is.


Esemény időpontja: 2019.06.16
2019-06-16

Az év vége mindig bővelkedik eseményekben.

Pünkösd előtt a DÖK (diákönkormányzat) napon 46 diák vállalkozott a „Vakáció” témájú aszfaltversenyre, sorban álltak a jól célzó gyerekek a „döngetőnél”, a „horgászverseny” is ügyességi feladatot adott, újdonság volt a „fotófal” és a ping-pong forgóban is sokan részt vettek. Készültek népi hangszerek, amelyeket ki is próbáltak, a programot táncház zárta.

Június 11-én hagyományos Suli Gyűlésen vehették át a diákok az év közben elért versenyeredményekért jutalmaikat, és a kiemelkedő teljesítményt nyújtók a tantestület okleveleit.

A Honismereti verseny országos döntőjében Kalmár Zsófi 2. helyezett lett.
A megyei Értéktár vetélkedőn a Láncos Viktória, Dundics Daniella, Baksai Bíborka, Lampek Izabella összetételű csapat első lett, a Tolna Megyei Önkormányzat „Érték-díj”-ban részesítette a Kölesdi Béri Balogh Ádám Általános Iskolát.

A 4. osztályos komplex tanulmányi versenyen 6 csapat indult, a Miklós Emese, Rácz Barbara, Tojzán Zádor összetételű csapat első, a Schwarcz Emma, Domokos Varga Anna, Pató Bálint csapat 2. Lett. Ugyanez a csapat Gyönkön 10 csapat közül a 4.

A sárszentlőrinci szavaló versenyen Láncos Viktória 2., Pató Bálint 3. helyezést ért el, a Babits Mihály szavalóversenyen Potyondi János különdíjat kapott.

A rajzversenyeken, rajzpályázatokon elért eredményeik alapján Greifenstein Janka, Tímár Ramóna, Pálfi Leila, Sárközi Vanda, Láncos Viktória érdemelt dicséretet.

Sport

Baksai Bíborka súlylökés megyebajnok, kislabda hajításban 2.
1500 méteren Potyondi Luca 2., Dundics Daniella 3.
A kisiskolák megyei atlétika versenyén első helyet szereztek és június 17-20 között a Debrecenben megrendezésre kerülő országos döntőn vesznek részt:
Potyondi Luca (800 méteres síkfutás)
Schwarcz Emma – Erdei Rebeka, Potyondi Luca – Dundics Daniella (svéd váltó)
Az összetett lánycsapat tagjai: Schwarcz Emma, Deli Lia, Bán Dzsenifer, Erdei Rebeka, Potyondi Luca, Melykó Melinda.
A városkörnyéki és megyei atlétikai diákolimpia résztvevői a fent említett tanulók, de eredményesen szerepeltek még Pató Bálint, Tojzán Zádor, Koller Dominik, Őri Milán, Potyondi János és
Berta Szabolcs.

Kézilabda

A városkörnyékin döntőn a fiú és a lány csatok is a 2. és 3. helyet szerezték meg
A kisiskolák megyei döntőjén a lányok 2-dik helyezettek.
Labdarúgás
A negyedik korcsoportos csapat a megyei döntőn 2., a többi korcsoportban 2.-3. helyeket szereztek a városkörnyéki döntőkön.
A kisiskolás versenyen csak tartalékosan tudtak kiállni.

Kirándulások

Május 25-én Horváth Jánosné budapesti kirándulást szervezett.
A csoport 49 fővel indult az útnak.
A Természettudományi Múzeum után az Állatkert következett, ahova kedvezményes jeggyel mehettek, majd hazafelé a Pataki cukrászdában fagyiztak.

Június 1-jén a harmadik osztály 25 fővel Ópusztaszeren a Nemzeti Történeti Emlékparkba látogatott Bakyné Oláh Éva osztályfőnök vezetésével.
A Feszty körkép megtekintése után a "Volt egyszer egy iskola" foglalkozásán vettek részt, majd a nomád lovasbemutatót követően egy múzeumpedagógiai órán (Árpád népe) bővítették ismereteiket.
A kötött programokat szabadon választható tevékenységek követték, így kiállításokat látogathattak, és a skanzent is megnézhették.

Június 12-ke az osztálykirándulások napja volt.

Az első és negyedik osztályok 52 fővel, Tóth Ferencné és Rónai Angyalka vezetésével Budapesten a Természettudományi Múzeumban a KOCKA (lego) kiállítást nézték meg, ahol játékra is volt lehetőség, majd a Tropicárium egzotikus állatai után a Campóna bevásárló központban szabadon tölthették el az időt.

A második és harmadik osztályok Horváth Jánosné és Bakyné Oláh Éva vezetésével a „Mire lehetünk büszkék” jelszóval a Kölesdi Művelődési Házzal, annak történetével, a Padlásmúzeummal, Honismereti szobával ismerkedtek.

Az ötödikesek Falkai Gyuláné vezetésével az önkormányzat szőlősébe tettek gyalogtúrát, ahol szalonnát sütöttek, útközben pedig a diákönkormányzat vezetője által adományozott pattogatott kukoricát ropogtatták.
Evés után a társasjátékokat zene és tánc követte.

A hatodik osztály Markóné Ágnes tanárnővel, Schwarcz papa szőlőjében, bográcsban főzte a sertéspörköltet.
15 gyermek és 2 felnőtt falatozott jóízűen.

A hetedikesek Biener Zoltán osztályfőnökkel egy kilencfős busszal Balatonboglárra kirándultak, a nyolcadikosok Nagy Lászlóval a sportpályán labdáztak, fociztak vizes bombáztak.

Július 13-án a nyolcadikosok zöld napot tartottak. A maskarák, séták, bohóckodások a gyermekek és felnőttek körében is vidám hangulatot teremtettek.

Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban