Kölesdi minta a nagydorogi kézimunka-kiállításon


Nagydorogon 2004. február óta működik a kézimunkakör. Alapító okiratukban célul tűzték ki a hazai, illetve határon túli magyar tájegységekre jellemző kézimunka és viselet felkutatását, ápolását és ezek továbbélésének biztosítását. A mostani kiállításon a kalotaszegi, torockói, buzsáki hímzések mellett láthatóak a sióagárdi és kölesdi hímzések szép példáit is.

Esemény időpontja: 2007.06.09
2007-06-09

Nagydorogon 2004. február óta működik a kézimunkakör.
2006-ban egyesületté alakultak. Alapító okiratukban célul tűzték ki a hazai, illetve határon túli magyar tájegységekre jellemző kézimunka és viselet felkutatását, ápolását és ezek továbbélésének biztosítását.

Első alkotásaikkal 2005-ben, a Nagydorogi Falunapokon jelentkeztek.
Még ebben az évben négynapos erdélyi tanulmányúton vettek részt, 2006-ban kétnapos kiránduláson a karádi, buzsáki, kapuvári és Csorna környéki hímzésekkel ismerkedtek.
2007 júliusában pedig Palócföldre utaznak megismerni az ottani mintákat.

A szakkör tagjai

A mostani kiállításon a kalotaszegi, torockói, buzsáki hímzések mellett láthatóak a sióagárdi és kölesdi hímzések szép példái is. A kiállított anyag mutatja, hogy a szakkörvezető szakértelemmel és odaadással vezeti csoportját.

Az tárlatot a Kölesdi Közéleti Egyesület elnöke nyitotta meg. Az népművészeti alkotások június 16-ig tekinthető meg a nagydorogi művelődési házban.


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban