Gyaloghíd átadás Kölesden


2019. október 18-kán került sor Kölesd központjában az új gyaloghíd átadására.


Esemény időpontja: 2019.10.18
2019-10-20

2019. október 18-kán került sor Kölesd központjában az új gyaloghíd átadására.

A megjelenteket Csikné Bányai Mária tisztelettel köszöntötte.
Kovács Balázs urat a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány titkárát, Berényi István leköszönő polgármestert, Greifenstein Józsefet, Kölesd új polgármesterét, a környező települések polgármestereit és a megjelent kölesdi érdeklődőket.

Szabó Dávid és gitár tanítványainak műsora után elsőként Berényi István mondta el köszöntőjét, melyben kiemelte, hogy 15 évvel ezelőtt itt egy fahidat adott át, ez volt az első közszereplése, mint frissen megválasztott polgármesternek, és lám, most ismét hídavató szereplője, de most, mint leköszönő polgármester.

Greifenstein József, Kölesd új polgármestere köszöntő szavaiban a híd, mint összekötő kapocs jelent meg, végül Kovács Balázs, a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány titkára beszélt, kiemelve a Paksi Atomerőmű ZRT szerepét a kistérségi települések életében.

Az MVM Paksi Atomerőmű ZRT létrehozta a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványt (JETA), melynek célja a kedvezményezett területeken megvalósuló térségfejlesztés, az életminőség emelése.

Az Alapító Okiratban meghatározott és érintett települések a Szekszárdi járás északi részén Harc, Kistormás, Kölesd, Medina, Sióagárd, Szedres, és Szekszárd.

Így vált lehetségessé az új gyaloghíd építése pályázati pénzből.

A fém- és acélszerkezet építése, szerelése az Anrofém Kft (Zomba – Nagytormás) tevékenysége révén valósult meg,
a "BUCSIN" Vas-, és Faipari Korlátolt Felelősségű Társaság (Fadd) készítette a csúszásmentes járófelületet,
a híd tervezését a Szekszárdi Rotary Club végezte.

A gitárosok zenéje után a vendégek és a kölesdi közönség átvonulással avatta fel az új hidat.

Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban