Az Őszi Fény klub adventi összejövetele


2019. december 13-án az Őszi Fény nyugdíjasklub adventi összejövetelt tartott.


Esemény időpontja: 2019.12.13
2019-12-19

2019. december 13-án az Őszi Fény nyugdíjasklub adventi összejövetelt tartott.

Az előkészületek már előző napokon kezdődtek, hiszen az ajándékba kapott fenyőfát hagyományos díszekkel feldíszítették, zsebkendő kiállítást szerveztek, melyhez az anyagot összegyűjtötték, a gyűjtött anyagot paravánokon elrendezték.

Mire elérkezett az esemény időpontja, minden készen várta a klub tagjait és a meghívott vendégeket.

Elsőként Gyén Andrásné köszöntője hangzott el, majd az iskola 6. osztályos lányai gyertyatánca hozta az ünnepi hangulatot. Felkészítőjük Tóth Ferencné volt.

A zsebkendő kiállítást Vargáné Kisfalvi Erzsébet nyitotta meg.
Tőle a zsebkendő történetét ismertük meg az ókortól napjainkig, majd a tablókon látható díszzsebkendők, zsoltáros zsebkendők, gyászzsebkendők, régi kölesdi jegykendők és zsebkendők történetéről, valamint napjaink gyermek, női és férfi zsebkendőiről, és a papírzsebkendőről hallottunk információt, majd a klub "énekkara" karácsonyi énekekkel gazdagította az összejövetelt.

Ezek után a klub vezetője a fa alatti kosárból névre szóló ajándékcsomagokat osztott ki a klub tagjainak. Az ajándékok adományozója a Kölesdi Közéleti Egyesület volt.

Gyén Andrásné köszönetet mondott mindenkinek, aki a klub működését bármilyen formában segítette.

Végül asztalra kerültek a házi sütemények, üdítő italok, csokik és cukorkák és vidám beszélgetéssel folytatódott az ünnep délutánja.


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban