Az Őszi Fény nyugdíjas klub farsangi rendezvénye


Az Őszi Fény nyugdíjas klub 2020. február 14-kén tartotta farsangi összejövetelét.


Esemény időpontja: 2020.02.14
2020-02-16

Az Őszi Fény nyugdíjas klub 2020. február 14-kén tartotta farsangi összejövetelét, ahova meghívta a bogyiszlói, sióagárdi, medinai, harci és gyönki klubok képviselőit is.

Az érkező vendégeket a vendégvárók régi ismerősként fogadták, és mire a rendezvény elkezdődött, 60 fő foglalta el helyét a terített asztaloknál.

A röviditalok mellett a sütemények, üdítők, ásványvíz, kölesdi rozé és fehérbor kínálta magát.

Gyén Andrásné klubvezető köszöntőjét követte a műsor, melyben a Bogyiszlóról érkező Lépő István szájharmonikával kísérte Lépő Istvánné énekét, a kölesdi énekesek (Kimiti Józsefné, Gyén Andrásné, Berta Andrásné, Boros Margit néni, Bence Emese, Fájt Lászlóné, Balázs István, Berta András) népdalokat adtak elő.
Gyén Andrásné és Berta Andrásné vidám jelenete után Boros Margit néni önálló éneke nagy tapsot kapott.

Az ünnepi műsort a Tamásiból érkezett Gyurica István és Istvánné tánca zárta, bemutatójukhoz mindjárt néhány „néző” is csatlakozott.

Végül Greifenstein József polgármester köszöntötte a jelenlévőket és az ebédhez, melyet az Önkormányzati Kft készített, jó étvágyat kívánt.

Az ebédre feltálalt cigánypecsenye, petrezselymes burgonya és a vegyes saláta után kezdődött a jelmezes felvonulás.

A kölesdiek jelmezei: cigányasszony (Boros Margit néni), Piroska (Bence Emese), szőke cigánylány (Gyén Andrásné).

Nagy sikere volt a sióagárdiak Kató nénijének és Bohócának, a szekszárdiak Rab és Rendőr párosának és Lilaruhás hölgyének, valamint a medinai Horgász jelmezének is.

A jelmezesek vidám táncához Kóbor Gábor zenéje táncba csalta a többi résztvevőt is.