Az internet nem felejt Dr. Buda Bernadett előadása


Dr. Buda Bernadett c. r. őrnagy kiemelt bűnmegelőzési főelőadó előadását hallgatva, hasznos információk birtokosai lettünk.


Esemény időpontja: 2020.02.14
2020-02-17

Az ÉrtékSték 7-dik előadásán Dr. Buda Bernadett c. r. őrnagy, „Az internet nem felejt” címmel vezetett be bennünket az internet világába, és hívta fel figyelmünket a ránk és gyermekeinkre leselkedő veszélyekre.

Az előadás apropója „A biztonságos internet hete” volt.

Az előadás kiterjedt arra, hogy mi az internet, hogyan kapjuk az információt, mit jelent a világháló, és mit a „kibervédelem”.

Az internetet a mindennapi életben egyre többen használják, gondoljunk csak az internetes vásárlásokra, bankolásra, de az okos eszközeink is ebbe a világba tartoznak.

A közösségi oldalak mindent tárolnak rólunk, amit egyszer megosztottunk. Ami az internetre felkerült, az még akkor is ott marad, ha töröltük, ezért figyeljünk oda, hogy mi tartozik az internetre, mi nem. Gondoljuk meg milyen képet töltünk fel.

Chateléskor nem mindig tudhatjuk, hogy ki van a beszélgetés másik végén.
Sokszor nem vesszük figyelembe, hogy az internet személytelen,
ezért, akit interneten ismerünk meg, az nem ismerős.

Szó esett a vásárlás biztonságáról, a bankkártya adatainak megadásáról.

Hallottunk a dezinformációkról, az illegális szerek árusításáról, a különféle internetes bűncselekményekről, a hekkerekről és legális hekkerekről, és az egyik súlyos veszélyről, hogy függőséget okozhat.

A tudatos internetezés fontos, de a mindennapi életben az internetnek mindössze 5%-át használjuk.

Az előadás kiterjedt arra is, hogy miről ismerhetjük fel a zaklatás áldozatait, mit tehetünk az online zaklatás elkerüléséért, mit tegyünk, ha zaklatás áldozatai lettünk.


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban