Ballagás a Mesevár Óvodában


A Kölesdi Mesevár Óvodában 2020. június 26-kán tartották a hagyományos ballagási ünnepséget.


Esemény időpontja: 2020.06.27
2020-06-27

A Kölesdi Mesevár Óvodában 2020. június 26-kán tartották a hagyományos ballagási ünnepséget, melyet az éves munkatervben május 29-kére terveztek.
A járványhelyzet miatt került későbbre az időpont, de sajnos nem lehetett jelen a teljes óvoda.

A kis- és vegyes csoport csak a próbákat nézhette meg.
A rendezvényen a nagycsoportosok mellett az óvodai dolgozók és a ballagó gyerekek szülői voltak jelen.

A ballagók bevonulása után Gárdi Szilvia óvodavezető búcsúztatójában felelevenítette az elmúlt három év történéseit.

„Nem is volt olyan régen szeptember, amikor kicsit dobogó szívvel érkeztetek a nagycsoportba.

Sok érdekes programban, izgalmas játékban volt részetek: szüreti felvonulás, szüreti mulatság, idősek napja, könyvtárlátogatás, gyümölcsszobrok készítése szülőkkel, télapó, karácsony, nyílt nap, farsang, farsang utáni játék, nőnap, érzékszervek játéka, kikelet-futás, kirándulás Borjádra.

2020. március 13-tól mindennek vége lett, nehéz időszak köszöntött be, a járvány miatt kialakult helyzet felülírta az óvoda eddig megszokott életét: bezárt az óvoda, csak felügyeletet és online kapcsolatot tartottunk a családokkal.
Üres lett az óvoda, pedig április és május a legmozgalmasabb időszak. Több kirándulás, séta, élmény, móka, kacagás maradt el.

Törtük a fejünket, hogyan is tudunk ballagást szervezni.

Május 22-én eldőlt, hogy újra nyitnak az óvodák, csak fokozott elővigyázatosságra van szükség. Eldöntöttük, lesz ballagás, csak a megfelelő óvintézkedések mellett.

Kedves szülők! Még emlékszem azokra a napokra, amikor jöttek beíratni a család szeme fényét az óvodába: Jaj, az én fiam olyan rossz! Óvó néni, az én kicsikém nem eszik meg semmit sem! Délután nem alszik ám az én lányom! Hű, az enyém verekszik, csúnyán beszél! És még sorolhatnám az akkori véleményeket.

Volt sok vidám pillanat, akad azért sírós emlék is. De azt gondolom mozgalmas, olykor küzdelmes, de mindenképpen SIKERES IDŐSZAK (csupa nagybetűvel) van mögöttünk.
Észre sem vettük, hogy közben elröppentek az évek.

Ma 13 gyermek mond búcsút az óvodának, a játékos időszaknak. A vers is és az ének is arról szól, hogy várja őket az iskola, kezdődik a tanulás szeptemberben. „

A szülőkhöz szólva megköszönte a bizalmat, az együttműködést, a támogatást.

Külön köszönetet mondott azoknak, akik az átlagnál többet segítettek a programokon való közreműködésben, a társadalmi munkában, a fenyőfa faragásában, a jótékonysági bál szervezésében: Lánczos Richárd Zoltán, Farda Zsuzsanna, Rácz Krisztián, Domokos Lajos és Domokos-Varga Anikó szülőknek.

A ballagók bemutatkozása után, a gyermekek műsora következett Kovács Béláné óvónő vezetésével.

Végül minden gyermek tarisznyát és oklevelet kapott.

A lufik elengedésével ért véget az ünnepség.


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban