Dóka Péter könyvbemutatója


2020. október 10-kén a könyvtár író-olvasó találkozót szervezett, ahol Dóka Péterrel találkoztak az iskola 3. osztályosai.


Esemény időpontja: 2020.10.10
2020-10-15

2020. október 10-kén az iskola 3. osztálya az IKSzT galériás termében várta az író-olvasó találkozó vendégét, Dóka Pétert, aki a bemutatkozás után az asztalra tette megjelent könyveit, melyek közül kettő a kölesdi könytárban is megtalálható (A kékhajú lány és Az ellopott zsiráf).

Előadónk elmesélte, hogyan lett belőle író.

Az úgy volt, hogy nagyon rossz volt a helyesírása, és a szépírással is meggyűlt a baja. Ezért a nyári szünetben gyakorolnia kellett, és hogy ne legyen olyan unalmas a másolás, keresett egy jó könyvet, és abból másolt.
Így szerette meg az olvasást.

Foglalkozása az írás mellett könyvkiadó és szerkesztő.

Kilenc könyve jelent meg, ezek közül a legnépszerűbb az ifjúság körében Az ellopott zsiráf, amely egy detektív történet, neki pedig A kékhajú lány a kedvence, ami egy kórházban játszódik.

Ezeken kívül az asztalon láttuk a Lila királylány, a Betyárvilág, a Fekete eső, a Sajtkirály, a Hogyan lettem médiasztár?, a Hősök leszünk! és A három űrbetyár köteteit.

A foglalkozás végén A három űrbetyár című könyv alapján készült időpirula mesét vetítette le, végül sorsolás útján két szerencsés gyermek egy-egy Dóka Péter könyvet vihetett haza.

A rendezvényt a megyei könyvtár támogatta.
Köszönjük!

Csikné Bányai Mária

Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban