Közmeghallgatás Kölesden


2020. október 26-kán Kölesd Község Önkormányzata Képviselő testülete közmeghallgatásra hívta Kölesd lakóit.


Esemény időpontja: 2020.10.26
2020-10-26

2020. október 26-kán Kölesd Község Önkormányzata Képviselő testülete közmeghallgatásra hívta Kölesd lakóit.
A megjelentek az IKSzT galériás termében a vírushelyzetnek megfelelően foglalták el a helyeket.

Greifenstein József polgármester beszámolt az elmúlt év munkájáról, és azt is elmondta, hogy sajnos a tervezettnél lassabban tudtak haladni az elvont pénzek miatt (pl. súlyadó), de az iparűzési adófizetőknél is sok az adóhátralék (9 millió Ft.), saját forrás szűkösen van, szerencsére az érkező számlákat még ki tudják fizetni, tartozásuk nincs.

A tavasz folyamán leállt az általános iskola és az óvoda, ez idő alatt ebédet hordtak iskolásoknak, óvodásoknak és a nyugdíjasoknak, a rászorulóknak bevásárlásban és gyógyszerkiváltásban is segítettek. Mindezek anyagi ráfordítása sokba került.

A látványos dolgok között említette, hogy a Zsámbék utca egyik felét felújították, befejeződött a Kismegyeház külső tatarozása, az önkormányzati traktor után még jár az önkormányzatnak 780 ezer forintot, az átadott szabadtéri színpad után is kb. 3 millió Ft várható, ezen összegek javíthatnak a pénzügyi helyzeten.

Új tervek:
Ivóvíz minőségjavító pályázatban a az elavult csőrendszer cseréje, új kút fúrása a Laposréten, tisztító berendezés, és a vezeték Borjádra vezetése szerepel.

A Sió projektben pihenő épület (konyha, vizesblokk, bicikli- és csónak tároló) épült, ez nem az önkormányzat pályázata volt.

A kerékpárút készül.

A Magyarfalu program kereteben 30 millió Ft-ból a Kismegyeháza belső részében villany, vizesblokk, nyílászáró felújítás lesz.

Az IKSzT felújítására a pályázatot a Közéleti Egyesület adta be, és 6 millió Ft-ot használhat fel.

A játszótér játékai elkoptak, az erre beadott pályázat nem nyert.

A Jövő Energiája pályázaton kap a falu 13 millió Ft-ot, ezt két pályázatra lehet felhasználni, ebből a játszótér felújítása és az önkormányzat fűtés korszerűsítése lesz megoldva.

A Petőfi méhes pályázat nem nyert.

A ciklus elején átadták az új hidat,
a faluba bicikli dekorációk kerültek,
a virágokat folyamatosan öntözik,
a kábel Tv működtetésére nincs vállalkozó ember,
a katolikus temetőbe új kereszt készült.

A hozzászólásokban hallottunk arról, hogy a csapadékvíz a faluban több helyen nem tud elfolyni, a régi sírok állapotáról, a Révölgyi betonút iszaposodásáról, a rossz autók utcán tárolásáról, az árkok helyzetéről és a gyorshajtásról.






Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban