Siménfalvának adományozott kisbusz átadó ünnepség



Esemény időpontja: 2022.05.21
2022-05-22

2022. május 21-kén a kölesdi Művelődési Ház udvarán egy renault traffic típusú busz várta az ünnepségre megjelenteket.

Kölesd 2021-ben egy új falugondnoki buszt kapott pályázati úton, ezért az 5 éves reneault traffic kisbuszt az erdélyi Siménfalvának, Kölesd testvértelepülésének ajándékozta.

Csikné Bányai Mária köszöntötte Dr. Szilágyi Péter miniszteri biztost, Orbán Attilát, a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnökét, Nagy Jánost, Siménfalva polgármesterét, a siménfalvi delegációt és Greifenstein Józsefet, Kölesd polgármesterét.

Elsőként Dr. Szilágyi Péter mondott köszöntő szavakat, majd a Zönge népdalkör Honfidal című éneke után Orbán Attila és Greifenstein József gondolatai hangzottak el.

Az első rész a Zönge Népdalkör Isten áldja meg a magyart kezdetű dalával ért véget.

A Zönge Népdalkör két daláról tudni kell, hogy Kunoss Endre és Nyizsnyay Gusztáv zeneszerző Honfidal című folklorizálódott szerzeménye méltán népszerű a magyarság körében.

Erdélyi János nevéhez kötődik az „Isten áldja meg a magyart” kezdetű ének első két versszaka, mely ugyancsak népdalként terjed, és variációiban virágzik a népzene világában.

A második részben Nagy János méltatta a két település jó kapcsolatát, megköszönte a kapott buszt, miután a jelenlevő vezetők átvágták a nemzeti színű szalagot, melyet a kölesdi menyecske népviseletébe öltözött Benke Noémi és Török-Egle Kinga tartottak.

Végül a jelenlevő szép számú érdeklődő kötetlen beszélgetésbe kezdett.



Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban