"Vár a megye" - Tolna Megyei Értékek Napja Váralján


A "Vár a megye" - Tolna Megyei Értékek Napja elnevezésű program 2022. június 17-kén a Váraljai Parkerdőben várta a résztvevő csapatokat.


Esemény időpontja: 2022.06.17
2022-06-18

A Tolna Megyei Önkormányzat szervezésében 2022-ben nyolcadik alkalommal került megrendezésre a "Vár a megye" - Tolna Megyei Értékek Napja elnevezésű program.
A rendezvény 2022. június 17-kén a Váraljai Parkerdőben várta a résztvevő csapatokat, akik negyvenegy standon mutatták be településük értékeit.

Külön sátorban láttuk a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, a Tolna Megyei Rendőr -főkapitányságot, a Nemzeti Művelődési Intézet Tolna Megyei Igazgatóságát.

Potápi Árpád János, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő megnyitója után Fehérvári Tamás, a Tolna megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a megjelent Süli János államtitkárt, Bencze János országgyűlés képviselőt, a katasztrófavédelem és rendőrség képviselőit.
Elmondta, hogy 450 megyei érték mellett 300 beadvány szerepel, pályázva a megyei érték címre.

Ez után a színpadon sorba jelentek meg az énekes és hangszeres együttesek, közben a a csapatoknál már illatozott a "Minden Ízében Tolna Megye - Főzőverseny"-re készülő ételek sora.

A kölesdiek bográcsában csülkös paradicsomos káposzta rotyogott, készítője Kovács János mesterszakács és Horváth János voltak.

Otthon készült sütemények is versenyeztek, ezzel a 125 éve született Rákóczi Jánosra emlékeztek.

Váralja híres lakodalmi kuglófjáról, ezért kuglófdagasztásra is jelentkezhettek a bátrabbak, és délben már friss, meleg kuglófot kaptak a sátrakban munkálkodók.

"A legszebb Stand"címért folyó megmérettetés díjazása titkos szavazással dőlt el, A Megyei Kincses Kamra polcaira került felajánlásokat jótékony célra fogják felajánlani.

A délelőtti vetélkedő résztvevői Horváth Jánosné, Baksai Bíborka, Kalmár Eszter és Széles Lilla voltak.


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban