Szatyor szörnyek, játékos foglalkozás a könyvtárban


2022. szeptember 29-kén a Tolna Megyei Könyvtár szervezésével a kölesdi óvodások Simon Szilvia SZATYOR SZÖRNYEK című játékos foglalkozásán vettek részt.


Esemény időpontja: 2022.09.29
2022-09-30

2022. szeptember 29-kén a Tolna Megyei Könyvtár szervezésével a kölesdi óvodások Simon Szilvia SZATYOR SZÖRNYEK című játékos foglalkozásán vettek részt.

Az eső esett, a gyerekek esernyővel, esőkabátban érkeztek a könyvtárba, ahol a méhecskés szőnyegen körben ülve nézegették az új könyvtári könyveket, melyek a környezetvédelemmel voltak kapcsolatosak.

Közben a foglalkozást vezető Simon Szilvia előszedte a kellékeket, és babzsákon ülve kezdte a beszélgetést „Föld anyánkról”, az állatokról, a gyerekek saját állatairól.

A Kerek erdő öreg faóriása kapcsán sorban kerültek elő az állatok: a béka, a halacska, csimbi a majomgyerek, a leopárd, az éjszaka surranó róka, a hátán almát cipelő sün, a málnaevő medve, az okos kismalac, a párjához hűséges gólya.

Beszéltek a békamentésről, az állat menhelyről, majd filmet láttak az erdőben ugráló és az óceánok, tengerek állatairól.

Újra az erdőbe mentek, ahol a ROSSZ VARÁZSLATOK TÜNDÉRE szatyor szörnyekkel dobálta tele az erdőt, ezzel az állatokat nagy veszélynek tette ki.
Szerencsére a JÓ VARÁZSLATOK TÜNDÉRE az állatok segítségére sietett.

A gyerekek az előadás plüss állatai közül választhattak maguknak kedvencet, miután egy zsákból környezetünket szennyező anyagok kerültek elő, és azokat válogatták a szelektív gyűjtés szabályai szerint.

Végül beszéltek arról, hogy mindennapi életünkben és vásárláskor a műanyagot mi helyettesítheti.

A tartalmas, érdekes, játékos foglalkozás hasznos gondolatokat ébreszthet a résztvevő gyerekekben.


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban