Szüreti mulatság a Kölesdi Mesevár Óvodában


A 129 éve alapított Kölesdi Mesevár Óvoda 2023. október 7-én rendezte meg a 27. Szüreti mulatságát.


Esemény időpontja: 2023.10.07
2023-10-17

A patinás múlttal rendelkező intézmény éves programjai közül kiemelkedő esemény a Szüreti mulatság, hiszen a nevelési év kezdése után az első olyan nagy rendezvény, ahol a gyermekek a helyi hagyományok ápolásában vesznek részt úgy, hogy közben szórakoztatják a szülőket, hozzátartozókat, vendégeket.

Erre a neves alkalomra készülnek nemcsak az óvodapedagógusok a gyermekekkel, de a szülők is.

A szülők minden szükséges hozzávalót (szendvicshez való alapanyagokat, tombolatárgyakat, zsákbamacskához játékokat, kincses zacskóhoz apró játékokat és édességet) behozzák az óvodába, ahol a dolgozók válogatják, csomagolják azokat, majd pedig a mulatság napján reggel a Sportcsarnokban készítjük közösen a szendvicseket, díszítjük a termet a neves eseményre.
Közben a szülők otthon készítik a süteményeket, melyet a bál során árusítanak a szülők.

A hagyományok ápolása nemcsak a mulatságon való tánccal és énekkel valósul meg. Hiszen a községi Szüreti felvonuláson is rendszeresen részt vesznek az óvodások, csak ma már kistraktorokon utazva teszik meg azt az utat, amit régen lovas kocsikkal tettek meg eleink.

Az idei évben ez a fajta felvonulás csak egy nagyon kis körre sikeredett az eső miatt, de a lelkes segítőknek hála (Németh Zoltán György, Schwarcz Antal, Berta Bettina és Kovács Lajos), megvalósulhatott a traktoros felvonulás 2023. október 5-én, csütörtökön délelőtt a gyermekek nagy örömére, körbejártuk Kölesdet.

A mulatság október 7-én 15 órakor vette kezdetét a Sportcsarnokban a nagycsoportosok szereplésével, őket követték a vegyes csoportosok, majd a kiscsoport következett.
A táncokat közös tánccal zártuk le.

Ezután kezdődött a mulatság: szendvicset, süteményt és szörpöt vásárolhattak a bálozók, illetve lehetőség nyílt kincses zacskó, zsákbamacska és tombolaszelvények vásárlásra is.
Tombolasorsolással zárult a mulatság, ahol sok játékot és négy tortát is kisorsoltunk.

A Szülői Munkaközösség jóvoltából minden óvodás kapott egy-egy szendvics és szörputalványt, valamint kettő darab tombolaszelvényt.
A bál bevételéből élményeket szeretnénk nyújtani a gyermekeknek: bábszínházi előadást és madarász-ovi foglalkozást a nagycsoportosoknak.

Gárdi Szilvia intézményvezető


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban