Karácsonyváró délután


2023. december 2-kán harmadik alkalommal találkoztunk karácsonyváró délutánon.


Esemény időpontja: 2023.12.02
2023-12-02

Az időjárás nem kedvezett a rendezvénynek, az eső miatt az ünnepség a galériás terembe zajlott. A falu karácsonyfájának közös díszítése helyett a teremben felállított kis karácsonyfára tehették a gyermekek kis díszeiket.
A rendezvényt a Kölesdi Közéleti Egyesület és az Önkormányzat szervezte.

Füller Mihály és Füller Tímea közös éneke után Füller Mihály evangélikus lelkész beszédében az advent és a karácsony fontosságáról, azok szerepéről szólt.
Heberling Hanna éneke, Füller Tímea verse után az iskolások műsorában a harmadikosok, azok kisebb és nagyobb testvérei mellett 4. 5. 6. osztályosok is voltak.
Műsorukban szerepet kapott az advent négy hete, az adventi koszorú négy gyertyája is, melyek a hit, a remény, az öröm és szeretet jelképei.
Felkészítőjük Horváth Jánosné volt.

A gyertyák az adventi időszak négy hetét jelképezik. Az adventi koszorú formája Isten örökkévaló szeretetét, az örökzöld ágak a reményt és az életet, a gyertyák pedig a növekvő fényt, Jézus eljövetelének közeledtét jelképezik.

A szereplő gyerekek csokit kaptak, majd a svéd asztal gazdag választékával, édes és sós süteményekkel, teával, forralt borral várta a kicsiket és nagyokat.

Köszönet a szervezőknek és szereplőknek, hogy adventi hangulatot teremtettek.

A falu karácsonyfája Kispál János udvarából került a Kossuth tér parkjába, ahol a hatalmas fát mindannyiunk örömére sikerült felállítani.
A munkában részt vállaltak:
Greifenstein József, Németh Zoltán, Vámosi György, Fájth Krisztián, Leckné Kiss Irén, Ignácz Jánosné, Kun Veronika, Orsós Józsefné, Farkas Szilvia.


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban