Rotary családi nap Kölesden


2014. május 11-kén a Rotary családi napot hatodik alkalommal rendezték Kölesden. A vendéglátó Dr. Kiszler Gyula volt.


Esemény időpontja: 2024.05.11
2024-05-11

A vendégcsoportok megérkezése után Módos Ernő elnök megnyitója következett,
majd Dr. Kiszler Gyula alelnök, az esemény házigazdája köszönetet mondott Greifenstein József polgármesternek, Zsebe Anita művelődésszervezőnek és mindenkinek aki segítő munkájával hozzájárult, hogy sikeres napot zárjunk, majd mindenkinek jó szórakozást kívánt.
A nap programját B. Kiss Magdolna titkár ismertette.

A jó hangulatot Gyuri és barátai fúvószenekar alapozta meg.

Az IKSZT termében szépen terített asztalnál "kölesdi finomságok" várták a tízóraizó vendégeket.

A beszélgetni vágyókat borkút, kávézó és büfé sátor várták, de a borpincében borkóstoló, a padlás és honismereti szoba kiállításai kínáltak látnivalót.
Az egészségsátorban ingyenes állapotfelmérést lehetett kérni.

A gyermekek gyöngyfűző, mézesfigura sütő kézműves foglalkozáson vehettek részt, vagy udvari játékokkal foglalatoskodhattak.
A palacsintasütőknek sem volt idejük unatkozásra.

A délelőtt folyamán vetítéssel egybekötött motoros élménybeszámoló volt, egy Amerikai útról.

Ebéd után a Bartina Együttes táncosai szórakoztató műsora táncházban folytatódott, a bátrabb gyerekek a Rotary rotorystákkal "motortúrát" tehettek a faluban, de a póni és lovasfogat lovaskocsikázása is népszerű volt.

10 órakor vette kezdetét a halfőzés, amihez minden csapat 4 kg szeletelt pontyot, szeletelt kenyeret, hagymát, gázpalackot, és gázégőt kapott.

A résztvevők az ország minden részéről érkeztek.
Erdélyből Sepsiszentgyörgy, Marosvásárhely ás Siménfalva képviseltette magát, de voltak résztvevők Mohácsról, Bajáról, Pécsről, Kozármislenyből, Paksról, Jászberényből, Szekszárdról, Szolnokról, Kecskemétről, de itt voltaka z országos Motoros klub képviselői is.Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban