Kína


Kína képzeletünkben egy távoli, misztikus, egzotikus ország. A 6000 éves civilizáció kultúrájának az emberiség sokat köszönhet. A turistának van mit látnia itt, hiszen a világörökség jó része itt található. Sziklafalakbeli Buddha-szobrok, különleges kertek, teaházak, a Kínai Nagy Fal, sárkányszobrok - melyek Kínában a jóság, a bőség és a gazdagság jelképei -, a terrakotta hadsereg, a császári palota vetített képeivel „utaztunk” az európányi országban.

Esemény időpontja: 2007.11.09
2007-11-09

Kína képzeletünkben egy távoli, misztikus, egzotikus ország. A 6000 éves civilizáció kultúrájának az emberiség sokat köszönhet.

A ma emberének Kínáról legnkább a kínai piac, a kínai áru jut eszébe. A Földön minden ötödik ember kínai, nem csoda, hogy az egész világon megtaláljuk őket.

A 6000 éves Kína sokáig nem egységes állam, hanem sok fejedelemség volt. Ekkor az uralkodó halála után háznépét is vele temették.
I.e. 221-ben Kvin császár 11 fejedelemséget egyesített ellenfeleinek legyőzése után. Az ő halála után nem háznépét, hanem csak annak mását temették el.
A leletek 3 veremből kerültek elő. Az 1. veremben 6 000 figura kb. 60 cm-es alakja, a 2. veremben lovak és 64 figura tiszti egyenruhában, a 3. veremben 5 000 ló és 10 000 harcos (feles méretben) őrzi uralkodója álmát.

Előadónk, Méry Éva turistaként utazta be a hatalmas országot. Élményeit, tapasztalatait most megosztotta velünk.