A Honismereti Akadémia Kölesden


Vendégeink fél ötkor érkeztek, kissé fáradtan a nagy melegtől. Először a Béri Balogh Ádám-szobornál Dr. Kiszler Gyuláné történelemtanár, A Honismereti kör vezetője méltatta a brigadéros életútját. A koszorúzás után lelkesen űztük a labancot és rácot a Csínom Palkó és a Vörös bársony süvegem dalokkal.

Esemény időpontja: 2006.07.06
2006-07-06

Vendégeink fél ötkor érkeztek, kissé fáradtan a nagy melegtől. Először a Béri Balogh Ádám-szobornál Dr. Kiszler Gyuláné történelemtanár, A honismereti kör vezetője méltatta a brigadéros életútját. A koszorúzás után lelkesen űztük a labancot és rácot a Csínom Palkó és a Vörös bársony süvegem dalokkal.

A Művelődési Ház udvarán a borkútból vörös és fehér borokat kóstolgattunk kölesdi "kujcsos" kíséretében. A kujcsos hagyományos, a mai napig divatos lakodalmi pereckalács Kölesden, amelyet középső likjánál a borosüvegre akasztottak, mint a fiút és a lányt jelképező tárgyat. Mikor ezt vendégeink meghallották, nagy lett a derültség, amit még fokozott a pincelátogatás. Itt ismét dalra fakadt a társaság.

Közben mindenki megismerkedett házunk történetével és a helytörténeti szobával is.

Reméljük, vendégeink élményeiket Vas megyében örömmel mesélik majd el.