Anglia Rózsája


Február 4-én Tóth Zsanett, az I. Béla Gimnázium 12. évfolyamos tanulója a Tolna megye ifjú tudora verseny kertében előadást tartott Diana hercegnőről. A hallgatóság az Őszi Fény klub 32 tagja volt.

Esemény időpontja: 2008.02.04
2008-02-04

Február 4-én Tóth Zsanett, az I. Béla Gimnázium 12. évfolyamos tanulója a Tolna megye ifjú tudora verseny kertében előadást tartott Diana hercegnőről.
A hallgatóság az Őszi Fény klub 32 tagja volt.

Diana 1961. június 1-jén született, apja gróf, anyja is nemesi család sarja volt.
Gyermekkoráról, testvéreiről, iskolai eredményeiről, házasságáról, szerelméről hallottunk érdekes részleteket.

Lady Diana és Charles hercegMegtudtuk, hogyan lett 1981. július 29-én Charles felesége, mikor születtek gyermekei, hogyan viselte a jövőbeli királyné sorsának előnyeit és hátrányait, hogyan romlott meg házassága és miként élt az 1996. augusztus 28-i válása után.

Jótékonysági munkája, az AIDS-esek és leprások látogatása, a Vöröskereszt segítése, a taposóaknák elleni küzdelem, az adakozások miatt igen népszerű Lady Diana és Dodi Al Fayed között 1997. júliusában új szerelem kezdődött. Szardínián, Franciaországban, Párizsban és környékén tett utazgatásaik során erőszakos újságírók és fotósok elől kellett bujkálniuk.
Augusztus 30-án az Alma alagút elején halálos baleset érte őket.

1997. szeptember 6-án több millió résztvevővel zajlott a gyászszertartás. A temetés a legszűkebb családi körben történt a családi birtokon.
Elton John énekében „Anglia Rózsájától” búcsúzott. Szépsége, szerénysége és az elesettek gyámolítása miatt sokáig fogunk emlékezni rá.


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban