Életmentők bemutatója az iskolában


A „Baranya” Speciális Mentők Egyesülete kiemelten közhasznú, karitatív szervezet, 2004-ben alakult. Céljuk segítséget nyújtani a bajbajutottaknak határainkon innen és túl, emberek felkutatásában, mentésében vesznek részt. Önkéntes feladatot vállalnak katasztrófák esetén az egészségügyi ellátásban, víz alatti keresésben és vízből mentésben, hegyi terepen való mentésben, barlangi baleseteknél és eltűnt személyek keresésében.

Esemény időpontja: 2008.04.14
2008-04-14

A „BARANYA” SPECIÁLIS MENTŐK EGYESÜLETE kiemelten közhasznú, karitatív szervezet, 2004-ben alakult. Céljuk segítséget nyújtani a bajbajutottaknak határainkon innen és túl, emberek felkutatásában, mentésében vesznek részt. Önkéntes feladatot vállalnak katasztrófák esetén az egészségügyi ellátásban, víz alatti keresésben és vízből mentésben, hegyi terepen való mentésben, barlangi baleseteknél és eltűnt személyek keresésében.

A Karitatív Szervezetek Szövetségének tagjai, ezáltal azonnal értesítést kapnak, ha bárhol a világon segítségre van szükség. Mobiltelefonjuk állandóan be van kapcsolva, munkahelyeik hozzájárulnak, hogy mentéshez azonnal mehessenek.

Tevékenységükhöz semmiféle állami támogatást nem kapnak. Saját kocsijukat használják, bevételeik éppen csak a benzinköltségeket fedezik. Ez a bevétel szponzori támogatásból, rendezvények biztosításából (orvos, mentő), és az adók 1 % származik. Nemrég saját pénzből egy speciális mentőcsónakot vásároltak, 4,5 LE motorral, amiről búvármentést indíthatnak. Labrador kutyáik is saját tulajdonuk, őket a pécsi kutyaiskolában és egyéb tanfolyamokon képzik.

Az egyesület 25 tagja közül a kölesdi iskola bemutatóján hatan vettek részt. A bemutatók célja, hogy munkájukat ismertté tegyék, felhívják az emberek figyelmét arra, hogy baj esetén hova lehet segítségért fordulni.

Aki úgy gondolja, hogy munkájuk megérdemli az anyagi segítséget, adója 1 %-át a „Baranya” Speciális Mentők Egyesületének utaltassa.

Számlaszámuk: 18324541-1-02

Az egyesületnek falunk új jegyzője, Dr. Wéber László is tagja, a bemutató az ő kezdeményezésére jött létre.


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban