Anna-bál Kölesden


Már hetekkel a bál előtt lázas készülődés folyt. Tizenhét kamaszlány táncpartnert keresett, hófehér ruhát kölcsönzött, próbálta a nyitótáncot. A szülők zsűritagokat és szponzorokat kerestek, akik a bál tombolatárgyait is finanszírozták. Az anyukák esténként a díszletet készítették. A bál közeledtével égtek a telefonok, mindenki segíteni akart.

Esemény időpontja: 2006.07.22
2006-07-22

Az Anna-bál megálmodója és megvalósítója Rettig Miklósné, Aranka, a moderntánc-csoport vezetője. Szervezőkészségének köszönhetően jól működő csoportot gyűjtött maga köré a falu fiataljaiból és azok szüleiből. Már hetekkel a bál előtt lázas készülődés folyt. Tizenhét kamaszlány táncpartnert keresett, hófehér ruhát kölcsönzött, próbálta a nyitótáncot. A keringő lépéseit Aranka, a koreográfiát Toláczi József tanította.

A győztesekAz eredményhirdetésre az éjféli tombolasorsolás után került sor. A zsűri döntése alapján a kölesdi Anna-bál szépe, a bál királynője Kovács Mariann 16 éves tanuló, udvarhölgyei Lengyel Henrietta 18 éves tanuló és Borza Virág 17 éves tanuló lettek.

A tombolasorsoláson a falu vállakozóinak adományai voltak a nyeremények, a fődíj egy Wellness hétvége a tengelici Hotel Orchideában Rettigné Aranka jóvoltából.

A bál reggel fél ötig tartott. Zene, hangulat, vacsora, jókedv, vidámság, tánc. Szeretnénk, ha az Anna-bál a balatonföldvárihoz hasonló hagyománnyá válna.

A bál bevételéből a moderntáncosok a Szelidi-tónál töltenek el öt napot. Köszönet minden közreműködőnek, aki munkájával, adományával hozzájárult a sikerhez.

Kovács Béláné