Április 22. - A Föld Napja


A Föld Napjának alapgondolata az Egyesült Államokban született. Az első ünnepre 1970. április 22-én került sor. Hazánkban 1990 óta egyre többen érzik úgy, hogy legalább ezen a napon tenniük kell valamit környezetünk érdekében. Idén a Föld Napja alkalmából hirdetett országos szemétszedő akcióba falunk is bekapcsolódott.

Esemény időpontja: 2008.04.22
2008-04-22

A Föld Napjának alapgondolata az Egyesült Államokban született. Az első ünnepre 1970. április 22-én került sor.
Hazánkban 1990 óta egyre többen érzik úgy, hogy legalább ezen a napon tenniük kell valamit környezetünk érdekében: fát ültetnek, rajzpályázaton vesznek rész, környezeti vetélkedőt, patak- és falutakarítást szerveznek.

Lelkes környezetvédőkIdén a Föld Napja alkalmából hirdetett országos szemétszedő akcióba falunk is bekapcsolódott. – Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot? – hangzik a Föld Napja-mozgalom egyik jelmondata. És a felhívásra a falu 19 lakója tettekkel bizonyította, hogy igenis tudunk változtatni.

Reggel 8 órakor gyülekeztünk, iskolabusszal utaztunk a szemétgyűjtés kiinduló pontjára, ahol balesetvédelmi oktatás után a védőmellények örökös tulajdonosai lettünk. Így felvértezve, kesztyűkkel és zsákokkal indultunk a „kincsvadászatra”.
Az őszi szemét mennyiségének csak töredékét találtuk, és ez jó bizonyíték arra, hogy munkánk eredményes volt.

Ismét jól éreztük magunkat. Megfogadtuk, hogy legközelebb is jövünk, csak még azt nem tudjuk, a Kocsis-pincének hogyan köszönjük meg a szíves vendéglátást a munka végeztével.

Az iskola 160 tanulója falut takarított. Szemetet keveset, de cigarettacsikket elképzelhetetlen mennyiségben találtak.


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban