Borverseny


A Tolnai Borvidék X. jubileumi borversenyét május 8-án tartották Kölesden. A zsűri három kategóriában összesen 138 bormintát értékelt. Az ünnepélyes eredményhirdetésre május 16-án került sor a Művelődési Házban.

Esemény időpontja: 2008.05.16
2008-05-16

A versenyzőkA Tolnai Borvidék borversenyét május 8-án tartották Kölesden. 18 településről 50 termelő nevezett a versenyre.

A borverseny kezdete előtt Simigh János, a Kölesdi Hegyközség elnöke megköszönte Kocsis Györgynek az odaadó munkáját, melyet mint hegyközségi elnök tíz éven át folytatott.
A zsűri három kategóriában összesen 138 bormintát (48 fehér, 75 vörös, 15 rosé) értékelt. A fehérboros bizottság elnöke Gelencsér Sándor, a rosé és vörösboros bizottságé Horváth Csaba, a vörösboros bizottságé Módos Ernő volt.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre május 16-án került sor a Művelődési Házban. A Zönge népdalkör műsora nyitotta a rendezvényt, majd Schmidt Győző, a Pannon Borrégió elnöke kiosztotta a bronz-, ezüst- és aranyérmes borok termelőinek az érmeket, okleveleket és egyéb ajándékokat.
A legeredményesebb kistermelő különdíját Kovács József érdemelte ki.


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban