Intarzia-kiállítás


Május 10-től az Intarziakészítők Országos Egyesülete tart kiállítást a kölesdi Művelődési Házban, melynek megszervezésében vezető szerepet vállalt a kölesdi születésű Kondor Gábor, az egyesület alapító tagja. A tárlatot Varga Sándor nyitotta meg.

Esemény időpontja: 2008.05.10
2008-05-10

Az intarzia faberakást jelent. A mintát különböző árnyalatú, színű vagy erezetű falemezek adják. Már az ókorban ismerték, azonban a reneszánsz korszakában terjedt el igazán. Ettől kezdve a technikai fejlődéssel egyre bonyolultabbá, finomabbá váló díszítések a barokk, majd a klasszicista időszakban is népszerűek maradtak.

A XX. században a bútorgyártás gépesítésének hatására szinte teljesen eltűnt ez az iparművészeti forma. Manapság azonban úgy tűnik, újra igény támadt a szép és minőségi, kézzel készült bútorokra és faburkolatokra.

Kondor Gábor, a kiállítás szervezőjeMájus 10-től az Intarziakészítők Országos Egyesülete tart kiállítást a kölesdi Művelődési Házban, melynek megszervezésében vezető szerepet vállalt a kölesdi születésű Kondor Gábor, az egyesület alapító tagja. Az egy éve alakult szervezet bemutatkozott már munkáival Máriapócson, Zalaegerszegen, Budapesten és Szentendrén is.

A tárlatot Varga Sándor nyitotta meg. A megnyitó műsorban Schmidt Balázs klarinéton, Berényi Kata gitáron játszott, Dávid Ádám verset szavalt és fellépett a Zönge népdalkör is.

A kiállításon Krázi Tímea, Jeges Anikó és Lukács Gábor intarziaképei és Kondor Gábor díszdobozai, illetve a K.M. Par-Ker Kft. intarziaparkettái láthatók még május 23-ig. A bemutatott munkák a tárlat bezárása után honlapunkon is megtekinthetők lesznek.

Ajánlott honlapok:
Intarziakészítők Országos Egyesülete
intarzia.eu
K.M. Par-Ker Kft.


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban