A kézművescsoport fazekasműhelyben
Esemény időpontja: 2008.05.14
2008-05-14

Az agyagot vízzel higítják, tisztítják, ülepítik. Ezután hatalmas a agyaglepényekből 12,5 kg-os rudakat préselnek, hogy azután a korongon a fazekasok keze nyomán kaspók, korsók, cserepek készüljenek belőlük.
A nyers termékek díszítés és száradás után a 900 fokos kemencébe kerülnek.
A csapat öt agyagrudat kapott ajándékba, hogy a következő foglalkozáson gyakorolhassák a mesterséget.
Legfrissebb híreink
- 2025-07-02Lovas izgalmak Kölesden – Jön az V. Kölesdi Lovasnap és Fogathajtó Verseny!
- 2025-05-15Meghívó Falunapra
- 2025-04-05Költészet napi meghívó
- 2025-04-02Április 8-án megnyílik a Kölesdi Postahivatal
- 2025-03-19Meghívó locsolóbálba
- 2025-03-06Meghívó a március 15-i megemlékezésre
- 2025-03-06Meghívó jótékonysági hangversenyre