A Mandák kórus Kölesden


A Budapest melletti Fóton levő "Mandák Otthonban" tanuló kántorjelöltek éneket, szolfézst, a harmónium- és orgonajáték fortélyait és karvezetést is tanulnak. Május 18-án a szokásos vasárnapi istentisztelet alkalmával a kölesdi evangélikus templomban is bemutatták repertoárjukat.

Esemény időpontja: 2008.05.18
2008-05-18

A Budapest melletti Fóton élt egy hajdani földbirtokos család idősödő tagja: Mandák Mária, aki a második világháború után az Evangélikus Egyháznak ajándékozta ifjúsági célokra udvarházát a gyönyörű parkkal együtt.

A "Mandák Otthonra", mint háttérre támaszkodva a szocialista évtizedekben alakult ki a kántorképzés ma is élő szisztémája. Lényege: a kántorképzőben a hallgatók négy-hét évet is eltöltenek, amíg vizsgák sorozata után megszerezhetik a kántori oklevelet. Az iskolai tanév időszakában szombatonként utaznak Fótra, melyet minden nyáron több hetes bentlakásos tanfolyam egészít ki. Éneket, szolfézst, a harmónium- és orgonajáték fortélyait és karvezetést is tanulnak.

Május 18-án a szokásos vasárnapi istentisztelet alkalmával a kölesdi evangélikus templomban is bemutatták repertoárjukat, ezzel emelve az istentisztelet fényét.

Ajánlott link: a Mandák kórus honlapja

Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban