Kölesdiek a jászkiséri Pendzsom Folkfesztiválon


2006. augusztus 11-én a kölesdi honismereti szakkör vendégségbe ment a jászkiséri honismereti körhöz. A két szakkör között több évtizedes kapcsolat alatt baráti szálak szövődtek, időnként kölcsönösen meglátogatják egymást. A program részeként megnézték az augusztus 11-13-ig tartó Pendzsom Folkfesztivál egy részletét, ahol a kölesdi néptánccsoport is fellépett.

Esemény időpontja: 2006.08.11
2006-08-11

2006. augusztus 11-én a kölesdi honismereti szakkör vendégségbe ment a jászkiséri honismereti körhöz. A két szakkör között több évtizedes kapcsolat alatt baráti szálak szövődtek, időnként kölcsönösen meglátogatják egymást.

Reggel ötkor ült buszra a kis csapat, kilenc órára befutottak a jászkiséri A kölesdi néptánccsoport

Nyár elején a jászkiséri honismereti szakkör Kölesdre látogatott, hogy találkozzon régi barátaival. Ez az alkalom lehetőséget adott arra, hogy a két település néptánccsoportjairól is szó essék. Így kaptunk meghívást a 13. Nemzetközi Gyermektánc-fesztiválra. 32 táncos utazott Szolnok megyébe.

Sokat tanultunk a fellépő 18 néptánccsoport és a Magyar Állami Népi Együttes műsorából. A fesztivált tűzijáték zárta.

A néptánccsoportot Toláczi József művészeti vezető készítette fel, az útiköltséget Kölesd község önkormányzata biztosította. Köszönjük szépen!

Greifensteinné Zsebe Anita
néptánccsoport-vezető