Szent István-napi borünnep


A Tolnai Borút Egyesület nyertes pályázata (750 000 Ft) jóvoltából egész napos vidám rendezvényt szervezhettünk. Tánccsoportok műsorai, főzőverseny, kiállításmegnyitó, rockkoncert és sok egyéb szórakozási lehetőség várta az érdeklődőket.

Esemény időpontja: 2008.08.20
2008-08-20

A Tolnai Borút Egyesület nyertes pályázata (750 000 Ft) jóvoltából egész napos vidám rendezvényt szervezhettünk.

Berényi István köszöntője, Vargáné Kisfalvi Erzsébet ünnepi beszéde és a Zönge népdalkör István-napi dalcsokra után Kocsis György bemutatta a Borút Egyesületet az érdeklődőknek.

Miközben a paksi botforgató lányok és a miszlai tánccsoport produkcióját nézhette a közönség, a főzőverseny nevezői a bográcsaik körül sürögtek-forogtak.
A légvár egész nap ingyen kínálta a gyerekeknek a hancúrozás örömét.

Délután a dunaszentgyörgyi Vadrózsa, a dalmandi Rozmaring és a kölesdi néptánccsoport fellépése után 17 órakor Dr. Töttős Gábor megnyitotta Stekly Zsuzsa tűzzománc-kiállítását. Közreműködött a Zönge Népdalkör.

A megnyitó után este 9-ig a Bodega Rock Band adott koncertet. 21 órakor tűzijáték zárta az ünnepséget, amire a falu központja zsúfolásig megtelt.

A rendezvény szereplői és szervezői ebédet és vacsorát kaptak.
A pincében és a borkútnál ingyenes borkóstolásra volt lehetőség. Az Őszi Fény „bazárjából” a maguk által készített gyermekjátékoknak volt nagy sikere.


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban