Balesetmegelőzési Nap


A Tolna Megyei Balesetmegelőzési Bizottság által ötödik alkalommal került megrendezésre a Balesetmegelőzési Nap. A Bartal-szobornál 10 órakor kezdődött a megemlékezés. Ezután a Művelődési Házban a Tolna Megyei Balestmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke és elnöke tartott beszámolót.

Esemény időpontja: 2008.08.15
2008-08-15

2008. augusztus 15-én a Tolna Megyei Balesetmegelőzési Bizottság által ötödik alkalommal került megrendezésre a Balesetmegelőzési Nap.
A Kölesd határában levő Bartal-szobornál 10 órakor kezdődött a megemlékezés.

Az emlékmű mellett látható a család által emelt emlékhely, amely alatt a fiatalon balesetet szenvedett motorversenyző játékait helyezték el a szülők.

Kölesd részéről az önkormányzat és a Közéleti Egyesület helyezett el koszorút. Ezután a Művelődési Házban Dr. Szecsey Zsolt, a Tolna Megyei Balestmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke és Dr. Kovács Zoltán, a Balesetmegélőzési Bizottság elnöke tartott beszámolót az összegyűlteknek.

2007-ben csökkent a balesetek száma, a kemény szigorításoknak köszönhetően pozitív a mérleg - javult a közlekedési morál, csökkent a durva szabálysértések száma. A rendőrség technikai felszereltsége javul, de ezzel együtt sem tudnak mit kezdeni az elalvással és egyéni gondatlansággal.
Sajnos aránytalanul nagy a gyalogos- és kerékpáros-balesetek száma. Ők mint okozók és áldozatok egyaránt gyakran szerepelnek a listán.

A közlekedési szabályok tanítását már az óvodában el kellene kezdeni, erre már jó példák vannak, az iskolában pedig nagyobb hangsúlyt kellene rá fektetni.

Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban