Nyárvégi kerti parti


Az Őszi Fény klub három testvérklubját hívta meg egy szabadtéri bulira. Varsádról 15, Gyönkről 38, Szekszárdról 44 vendég érkezett Kölesdre ezen a meleg nyárvégi napon. Mikorra a vendégek megérkeztek, készen állt az ebéd és a zenekar egyaránt. Mindezekhez a borkút igazi hangulatot varázsolt.

Esemény időpontja: 2008.08.31
2008-08-31

Az Őszi Fény klub három testvérklubját hívta meg egy szabadtéri bulira. Varsádról 15, Gyönkről 38, Szekszárdról 44 vendég érkezett Kölesdre ezen a meleg nyárvégi napon.

Az előkészületek reggel kezdődtek. Az udvaron felállították az asztalokat, padokat, Varga Sándor beüzemelte a borkutat. Megérkezett a kenyér, az édes sütemények sora, a pörkölt alapanyagait konyhakész állapotban adták át a konyhalányok Toncsi bácsinak, a főszakácsnak. Hamarosan már rotyogott a malacka a kondérban.

Mikorra a vendégek megérkeztek, készen állt az ebéd és a zenekar egyaránt. A négy klub vezetője köszöntötte egymást és a jelenlévőket.
Ebéd után kezdődött a kulturális műsor, ahol Kálóczi István nótáinak, Nagy Jánosné kölesdi dalainak, Berényi Kata gitárjátékának, a varsádi szájharmonikás műsorának tapsolt a közönség. A gyönkiek énekkara, sváb tánca és Lánykérés című darabja is nagy sikert aratott. A kistormási Berta-fiúk zenekara este hétig húzta a talpalávalót.
Mindezekhez a borkút igazi hangulatot varázsolt.

A rendezvény 132 résztvevője köszönetet mond a szervező Pech Antalnénak, valamint Szabó János, Berényi István, Magyarosi János és Stengeli Andrásné támogatásának.

Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban