„Árokparti” szemétgyűjtés


A központban gyülekezett a 18 fős sereg, aki a Kölesd-Harc között felgyülemlett út menti szemét elleni támadásra indult. A sárgamellényes kis csapat nem érti azokat, akik hanyag mozdulattal szabadulnak meg az autójukban feleslegessé vált daraboktól - sörös-, cigarettás-, üdítős dobozoktól, zacskóktól, CD-lemezektől, használt pelenkáktól, de volt itt elhasznált TV, Trabant, stb.

Esemény időpontja: 2008.10.13
2008-10-13

A központban gyülekezett a 18 fős sereg, aki a Kölesd-Harc között felgyülemlett út menti szemét elleni támadásra indult.

A csapat egyik része a falu végéről indult, és Harc felé gyűjtögetett. Ezen az útszakaszon mi már 3. alkalommal végeztük ezt a munkát. Ugyan kevesebb volt a szemét, mint máskor, de minden eldobott flakon, zacskó újabb próba, hiszen az árokba le kellett mászni, lehajoni, zsákba tenni a meglelt tárgyat, visszamászni.

A csapat másik része Harc felől indult. Itt mostanában nem volt akció (a szomszéd falu sajnos nem volt partner), és gyorsan teltek a fekete zsákok.

Dél körül megjelent a TTT stábja és a felvett képeket este már láthatták is a TV-nézők.

12 óra után nagy örömünkre megláttuk a szembejövő csoportot. Igencsak megörültünk egymásnak, hiszen mindenki fáradt, szomjas, éhes volt már.
Járműveken érkeztünk a Művelődési Ház udvarára, ahol a borkút és fenyőfák árnyékában pogácsát majszolgatva beszéltük meg tapasztalatainkat.

A sárgamellényes kis csapat nem érti azokat, akik hanyag mozdulattal szabadulnak meg az autójukban feleslegessé vált daraboktól - sörös-, cigarettás-, üdítős dobozoktól, zacskóktól, CD-lemezektől, használt pelenkáktól, de volt itt elhasznált TV, Trabant, stb.

Azt meg végképp nem értjük, miért könnyebb zsákba gyűjtött szemetet az út menti árokba tenni, mint csütörtökön a kukás autóra bízni a szállítást.
Bízunk abban, hogy az általunk varázsolt tisztaság belátásra bírja azokat is, akik eddig a szemetelők táborába tartoztak.

Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban