Óvodás szüreti mulatság


Évek óta hagyománya van, hogy a szüreti mulatság népszokását az óvodások is felelevenítik. A gyerekek keményített, vasalt ruhában, csillogó szemekkel, ragyogó mosollyal, néha kicsit megszeppenve adták elő dalos, táncos jelenetüket, melyet a vendégek hangos tapssal jutalmaztak.

Esemény időpontja: 2008.10.11
2008-10-11

Évek óta hagyománya van, hogy a szüreti mulatság népszokását az óvodások is felelevenítik.

Már a bál előtt lázas készülődés folyt a csoportokban, hogy a kiállításra (mely a gyerekek keze munkáját dicséri) minél szebb alkotások kerüljenek. Festések, színezések, rajzok, barkácsmunkák készültek.

A középső és nagycsoportosok énekeket, verseket, mondókákat, táncokat, körjátékokat gyakoroltak, hogy színes műsorral kedveskedjenek a meghívott vendégeknek.

A faluban már sok csőszleány- és csőszlegényruha készült az óvodások számára, mely jár kézről-kézre. Sok nagymama, anyuka saját készítésű ruhába öltözteti csemetéjét.

A sok gyakorlás, próba meghozta a gyümölcsét a szombat délutáni mulatságra. A gyerekek keményített, vasalt ruhában, csillogó szemekkel, ragyogó mosollyal, néha kicsit megszeppenve adták elő dalos, táncos jelenetüket, melyet a vendégek hangos tapssal jutalmaztak.
Ezután kedvükre táncolhattak.

A szülők az óvónőkkel és dadusokkal már délelőtt szendvicset készítettek, termet díszítettek. Az anyukák más része otthon szorgoskodott, süteményt sütött, melyet délután magukkal hoztak.
A sütemény és szendvics az utolsó morzsáig elfogyott, a zsákbamacskának és mézeskalácsnak is nagy keletje volt.

Az esti jótékonysági bált a néptánccsoport nyitotta meg, megalapozva a jó hangulatot. A bálozók hajnalig ropták a táncot Varga Gyula és társa zenéjére.
Éjfélkor tombolasorsolás szakította meg a mulatságot.

Jó, hogy egy-egy ilyen rendezvény színesebbé teszi a gyermekek és felnőttek hétköznapjait.

Kovács Béláné
óvónő


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban