Vérnyomás


December1-jén az Őszi Fény klub 26 tagja hallgatta Kiss Gábor előadását, aki egy orvosi cég képviseletében adott jótanácsokat. Hallottunk a magas vérnyomásról, amely évente 70 ezer ember halálát okozza, a vérnyomást befolyásoló tényezőkről, a vérnyomás mérés szabályairól, az orvossal való együttműködésről, az utcai árusoknál kapható vérnyomás-saccoló készülékekről.

Esemény időpontja: 2008.12.01
2008-12-01

Fontos lenne a magas vérnyomás okát megkeresni és az okot megszüntetni. Egészségügyi gondjaink nagy része sajnos a mozgáshiányból adódik. Ennek következtében izmaink ellazulnak, letapadnak, csomók, rögök keletkeznek, a leszűkített érben nagyobb lesz a nyomás.

A gyógyszer nem lazítja fel a rögöket, de mozogni sem tud helyettünk. A csomók lazítására a masszázs hatékony és gyors segítség, de masszőrhöz több okból ritkán jutunk el. A kézi masszírozó készülékkel mi magunk is sokat tehetünk izmaink állapotáért – természetesen csak akkor, ha naponta legalább 15 percet fordítunk magunkra, mert a szekrényben, dobozban várakozó eszköz nem hatékony.

A csoport ajándékba egy vércukorszintmérő készüléket kapott, majd a kézi masszírozó kipróbálására sorakozott.

Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban